Πολιτική

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Έπεσαν οι υπογραφές – «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή»

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Έπεσαν οι υπογραφές – «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή»
Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Αξιόπιστο σύμμαχο και πυλώνα σταθερότητας χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Έπεσαν οι υπογραφές για τη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ . Το νέο, διμερές σύμφωνο φέρει τις υπογραφές του επικεφαλής του State Department, Άντονι Μπλίνκεν και του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιώντας σειρά διπλωματικών επαφών, μεταξύ των οποίων και με εξέχοντα μέλη του Κογκρέσου.

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Οι δηλώσεις Μπλίνκεν και Δένδια

Αξιόπιστο σύμμαχο και πυλώνα σταθερότητας χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Ο κος Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας, αλλά και για τις καλές σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών. Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι οι δράσεις της Ελλάδας εδράζονται στην ειρήνη, ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει απειλή πολέμου από την Τουρκία αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας, τονίζοντας πως ενισχύει τον ευρωπαϊκό βραχίονα του ΝΑΤΟ.

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Οι δηλώσεις Οικονόμου σήμερα

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ αναβαθμίζει περαιτέρω τη χώρα μας γεωστρατηγικά και πολιτικά. «Ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και εμπεδώνει διεθνώς τον ρόλο της ως παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας και ως ασφαλούς επενδυτικού προορισμού. Αποκτά μεγαλύτερη σημασία τώρα η δέσμευση των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που γίνεται σε μια περίοδο αναπροσαρμογής των προτεραιοτήτων και μετατόπισης του ενδιαφέροντός τους από την Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Τόνισε, δε, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος και σταθερός εταίρος στην περιοχή. «Η ανανέωση, σε συνδυασμό με το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία δύο χρόνια με το νομοσχέδιο East Med Act και το νομοσχέδιο για την ελληνοαμερικανική αμυντική και διακοινοβουλευτική συνεργασία, προσφέρουν ισχυρή στήριξη στην Ελλάδα. Η ενεργητική και σώφρονα διπλωματία που εφαρμόζουμε, μάς επιτρέπει να συνάπτουμε αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες και να προάγουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, σε όλες τις διαστάσεις σε όλο το εύρος» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments