Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Έκλεισαν η Πειραιώς και η περιφερειακή του Αιγάλεω

Κακοκαιρία Μπάλλος: Έκλεισαν η Πειραιώς και η περιφερειακή του Αιγάλεω
Κακοκαιρία Μπάλλος: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος», μετά τη σωρεία προβλημάτων που δημιούργησε την Πέμπτη σε ολόκληρη την Ελλάδα, δείχνει ξανά τα «δόντια» της. Δημιουργήθηκαν μάλιστα ξανά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Την ίδια ώρα ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για «διπλή καταιγίδα» με κατεύθυνση από τον Σαρωνικό.

Ειδικότερα, λόγω συσσώρευσης υδάτων υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

  • Στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την οδό Πέτρου Ράλλη ως την οδό Χαμοστέρνας
  • Στην περιφερειακή του Αιγάλεω από το ύψος των διυλιστηρίων
Κακοκαιρία Μπάλλος

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σε ετοιμότητα τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων

Mε πλήρη εφαρμογή έχει θέσει από το πρωί της Πέμπτης ο δήμος Αθηναίων το σχέδιο πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» και όπου είναι δυνατόν, να προληφθούν μεγαλύτερα.

Λόγω των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή, με απόφαση της δημοτικής αρχής θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αθήνας, ενώ μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής δεν θα λειτουργήσουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η διεύθυνση Οδοποιίας του, επιχειρεί με εννέα βαριά μηχανήματα έργου τα οποία απομακρύνουν φερτά υλικά από διάφορα σημεία της πόλης και τρία αποφρακτικά μηχανήματα για την άντληση υδάτων από το οδικό δίκτυο.

Επίσης, συνεργεία ελέγχουν και επανατοποθετούν όπου απαιτείται, τα «καλύμματα» του δικτύου αποχέτευσης, καθώς ορισμένα εκτινάχθηκαν από την πίεση του δικτύου, δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων.

Στο «πόδι» βρίσκεται και η διεύθυνση Πρασίνου, η οποία από το πρωί της Πέμπτης απομάκρυνε περισσότερα από 25 δέντρα ή κλαδιά που έπεσαν λόγω των ακραίων φαινομένων, ενώ σύσσωμη η υπηρεσία καθαριότητας καθαρίζει και απομακρύνει φερτά υλικά που φράζουν τα φρεάτια απορροής ομβρίων Παράλληλα, ολόκληρη η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, κλείνουν σημεία του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν επικινδυνότητα και δίνουν οδηγίες για ασφαλή διέλευση.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Η πορεία που θα ακολουθήσει σήμερα και αύριο

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά το υπόλοιπο της Παρασκευής 15/10 οι οποίες που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος. Κακοκαιρία Μπάλλος

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί του Σαββάτου 16/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments