Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Προσπάθησαν να χτίσουν αυθαίρετο μέσα στο Πανεπιστήμιο

Πολυτεχνείο: Προσπάθησαν να χτίσουν αυθαίρετο μέσα στο Πανεπιστήμιο
Πολυτεχνείο: Απίστευτο και όμως αληθινό είναι το γεγονός ότι χτίστηκε αυθαίρετο μέσα στο Πανεπιστήμιο, ενώ οι αρχές ψάχνουν τους ενόχους.

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι το γεγονός ότι μία μικρή ομάδα φοιτητών προσπάθησαν να φτιάξουν αυθαίρετο κτίσμα μέσα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με την Κοσμητεία της Σχολής, οι εν λόγω φοιτητές συστηματικά τις τρεις τελευταίες ημέρες παρεμποδίζουν το έργο των υγειονομικών ελεγκτών, ενώ χθες «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, το οποίο δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με το ΕΜΠ και τις τεχνικές του υπηρεσίες, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo.

Πιο συγκεκριμένα, πρόθεση των αντιεξουσιαστών, ήταν να χτίσουν την αίθουσα κλείνοντας τις τζαμαρίες της. Το αυθαίρετο κτίσμα είχε εντοπιστεί προ ημερών, σύμφωνα με τα foititikanea.gr και χθες ο κοσμήτορας της Σχολής, Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχου. Ωστόσο στο σημείο βρισκόταν ομάδα περιφρούρησης, η οποία σύμφωνα με την ίδια πηγή ανήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και τους απώθησε, εξυβρίζοντάς τους.

Γκρέμισε το αυθαίρετο η αστυνομία

Στην συνέχεια έγινε σχετική καταγγελία στο ΑΤ Ζωγράφου και σήμερα οι αστυνομικοί σε συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή προχώρησε στην κατεδάφιση του τοίχου. «Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα (15/10) υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments