Κόσμος

Αναστασιάδης: Προχωράμε στους ενεργειακούς σχεδιασμούς παρά τις προκλήσεις της Τουρκίας

Αναστασιάδης: Προχωράμε στους ενεργειακούς σχεδιασμούς παρά τις προκλήσεις της Τουρκίας
Αναστασιάδης: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ενέργεια θα συνεχίσει κανονικά.

Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε σχετικά με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς παρά τις προκλήσεις της Τουρκίας. Πρόσφατα ο Κύπριος Πρόεδρος έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ακόμη, σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε ότι δεν θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία στο αξίωμα του Προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα, την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης του να προχωρήσει, παρά τις όποιες προκλήσεις της Τουρκίας, στην εφαρμογή των στοχευμένων της σχεδιασμών σε ό,τι αφορά την ενέργεια, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Αναστασιάδης:  “Θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες αναβάθμισης των ενεργειακών συμπράξεων”

Είπε πως «θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες αναβάθμισης των ενεργειακών συμπράξεων με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης, αλλά και την υλοποίηση των ιδιαίτερα σημαντικών συμφωνιών που έχουμε συνάψει είτε με τρίτες χώρες είτε με εταιρείες».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «όπως πολλές φορές έχω αναφέρει και διαμηνύσει: Πάγια πεποίθηση μας είναι πως η ενέργεια μπορεί να καταστεί καταλύτης περιφερειακής συνεργασίας, στη βάση πάντοτε του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θαλάσσης και τις αρχές της καλής γειτονίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στις προσπάθειες επίτευξης σταθερότητας και ασφάλειας».

Αναστασιάδης:  “Έχουμε θέσει τον εθνικό στόχο να καταστεί η ενέργεια σταθερή πηγή πλούτου για τη χώρα”

Ως ιστορικό ορόσημο προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, «είναι και η ίδρυση του περιφερειακού διακυβερνητικού οργανισμού «East Mediterranean Gas Forum», στο οποίο η Κύπρος συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος μαζί με την Αίγυπτο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη και τη Γαλλία, στοχεύοντας τη δημιουργία μιας βιώσιμης και αειφόρου αγοράς φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ανέφερε ότι μέσα από όλα αυτά «καταδεικνύεται η ύψιστη βαθμίδα των προτεραιοτήτων μας στην οποία έχουμε θέσει τον εθνικό στόχο να καταστεί η ενέργεια σταθερή πηγή πλούτου για τη χώρα και παράγοντας ευημερίας και ασφάλειας για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές των Κυπρίων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments