Οικονομία

Κυριάκος Πιερρακάκης: Πακέτο 320 εκατομμυρίων στους δήμους για “Έξυπνες πόλεις”

Κυριάκος Πιερρακάκης: Πακέτο 320 εκατομμυρίων στους δήμους για “Έξυπνες πόλεις”
Κυριάκος Πιερρακάκης: Με 320 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθούν οι δήμοι της χώρας για τη δημιουργία “Έξυπνων πόλεων” όπως ανακοίνωσε από το συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Με 320 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθούν οι δήμοι της χώρας για τη δημιουργία “Έξυπνων πόλεων” όπως ανακοίνωσε από το συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η πρόταση του κ. Πιερρακάκη θα υλοποιηθεί με κονδύλια τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ψηφιακή ανάπτυξη των πόλεων μέσω ηλεκτρονικών δικτύων. Για το πρόγραμμα αυτό τόνισε ο κ. Πιερρακάκης υπάρχει συνεργασία με τον υφυπουργό Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου κ. Λιβάνιο, όπως επίσης με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε ποιους τομείς θα αναπτυχθούν ψηφιακά οι δήμοι

Οι τομείς που θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν ψηφιακά οι δήμοι θα είναι -μεταξύ άλλων- κοινωνική πολιτική, απασχόληση και υγεία, παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός, περιβάλλον, υποδομές, μεταφορές, μεταποίηση, τουρισμός, δημοτική αστυνομία, εξυπηρέτηση του πολίτη, οικονομική διαχείριση των δήμων, διοικητική λειτουργία των δήμων κ.ά.

«Εμείς ήδη έχουμε προβλέψει τα εργαλεία, επομένως υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν», είπε, απευθυνόμενος προς τους αιρετούς, ενώ υποσχέθηκε πως ως υπουργείο «δεν θα σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό που πάμε μέχρι τώρα να απλοποιούμε, να ψηφιοποιούμε. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το κράτος, το χρωστάμε στα παιδιά μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments