Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 2.72 δισεκατομμύρια ο τζίρος τον Αύγουστο για το λιανικό εμπόριο

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 2.72 δισεκατομμύρια ο τζίρος τον Αύγουστο για το λιανικό εμπόριο
ΕΛΣΤΑΤ: Σε 2.72 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε ο τζίρος τον Αύγουστο για το λιανικό εμπόριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε 2.72 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε ο τζίρος τον Αύγουστο για το λιανικό εμπόριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Έτσι σημείωσε αύξηση 14.4% σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή τον Αύγουστο του 2020 είχε 2,38 δισ. ευρώ και μείωση 13,7% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 3,15 δισ. ευρώ.

Ποιες δραστηριότητες παρουσίασαν αύξηση

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον τζίρο τους είναι:

Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε ειδικευμένα καταστήματα (59,3%). Περιλαμβάνεται το λιανικό εμπόριο ειδών αρωματοποιίας, καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού. Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα (57,8%). Στον αντίποδα, η δραστηριότητα Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε ειδικευμένα καταστήματα παρουσίασε μείωση 10,3%. Περιλαμβάνεται το λιανικό εμπόριο υφασμάτων, νήματος πλεκτικής, βασικών υλικών για την κατασκευή κιλιμιών, ταπήτων τοίχου ή κεντημάτων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ψιλικών, όπως βελόνες, κλωστές ραπτικής (ραφοκλωστές) κ.λπ.

ELSTAT

Λίγα λόγια για την ΕΛΣΤΑΤ

Έχει σκοπό τη συστηματική παραγωγή επίσημων στατιστικών, καθώς και τη διενέργεια στατιστικών ερευνών οι οποίες:

  • αφορούν όλους τους τομείς της δραστηριότητας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα,
  • υποστηρίζουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, χάραξης και αξιολόγησης πολιτικών της Κυβέρνησης και των φορέων του Δημοσίου (δείκτες αξιολόγησης),
  • υποβάλλονται σε διεθνείς φορείς σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της χώρας και,
  • αφορούν στο γενικό κοινό ή κατηγορίες χρηστών στατιστικών στοιχείων στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο, είναι Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με νομική προσωπικότητα (Ν.Π.Δ.Δ.) και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη διοικητική αρχή. Η λειτουργία της υπάγεται στον έλεγχο της Βουλής των Ελλήνων.

Με το Ν.Δ. 3627/1956 οργανώνεται η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος. Με το Π.Δ. 224/1986 συνιστάται η Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (Γ.Γ. ΕΣΥΕ), υπαγόμενη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Με τον Ν.2392/1996 ρυθμίζονται θέματα πρόσβασης της Γ.Γ. ΕΣΥΕ σε διοικητικές πηγές και διοικητικά αρχεία και θέματα στατιστικού απορρήτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments