Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2022: “Μετρά αντίστροφα” ο χρόνος – Πότε θα αναρτηθούν

Τέλη κυκλοφορίας 2022: “Μετρά αντίστροφα” ο χρόνος – Πότε θα αναρτηθούν
Τέλη κυκλοφορίας 2022: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 με το πιο πιθανό να αναρτηθούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όπου οι κάτοχοι ΙΧ και μοτοσικλετών θα μάθουν τι πρέπει να πληρώσουν.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 με το πιο πιθανό να αναρτηθούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όπου οι κάτοχοι ΙΧ και μοτοσικλετών θα μάθουν τι πρέπει να πληρώσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί που θα ωφεληθούν είναι όσοι έχουν οχήματα που ταξινομήθηκαν μέχρι 1 Ιανουαρίου 2021. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες οχημάτων αναμένεται να πληρώσουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με την προηγούμενη χρονιά.

Τι είχε συμβεί πέρυσι

Παράταση στην προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τη Δευτέρα 1 Μαρτίου για την εμπρόθεσμη καταβολή τους.

Πως πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας

Τα ειδοποιητήρια για τους ιδιοκτήτες οχημάτων αναρτώνται  όπως και πέρυσι στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να τα πληρώσουν όταν αναρτηθούν καλούνται να γνωρίζουν τους τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πραγματοποιήσουν:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Πώς εκτυπώνονται

  • Με κωδικούς TAXISNET ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.
  • Χωρίς κωδικούς TAXISNET ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments