Πως Να

Twitter: Πως να ελέγξετε ποια δεδομένα έχει για εσάς

Twitter: Πως να ελέγξετε ποια δεδομένα έχει για εσάς
Twitter: Όλο και περισσότεροι χρήστες κάνουν λογαριασμό στην πλατφόρμα, όμως το ενδιαφέρον είναι τα δεδομένα που κρατά το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

To Twitter, όπως κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κρατά συγκεκριμένες πληροφορίες από τους χρήστες, πολλές φορές χωρίς να το καταλάβει ο χρήστης. Είναι πολύ σημαντικό οι χρήστες να γνωρίζουν ποια δεδομένα κρατά το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Twitter συλλέγει διάφορα δεδομένα για τους χρήστες του: την ημερομηνία δημιουργίας λογαριασμού, προσωπικές πληροφορίες ταυτότητας, όπως όνομα, ηλικία και φύλο και άλλα. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να δείτε τι δεδομένα συλλέγει το Twitter για εσάς.

Τι γνωρίζει το Twitter για εσάς;

Το Twitter γνωρίζει όλα όσα μοιράζεστε μαζί του και συλλέγει και αποθηκεύει τις πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν στοιχεία του λογαριασμού σας, όπως τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το ιστορικό σύνδεσης, τη δραστηριότητα του λογαριασμού σας, ακόμη και τα ενδιαφέροντά σας.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα, από τη σελίδα βοήθειας του Twitter, αλλά αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά παρακάτω:

Πληροφορίες λογαριασμού: Τα βασικά στοιχεία του λογαριασμού σας, όπως όνομα χρήστη, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, στοιχεία δημιουργίας λογαριασμού, ημερομηνία γέννησης, φύλο, ηλικία και profile location.

Ιστορικό λογαριασμού: Τα στοιχεία του ιστορικού σύνδεσης και τοποθεσίες από τις οποίες έχετε πρόσβαση στο Twitter.

Εφαρμογές και συσκευές: Πληροφορίες για τα προγράμματα περιήγησης και τις κινητές συσκευές που χρησιμοποιείτε και εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας.

Δραστηριότητα λογαριασμού: Άτομα που έχετε αποκλείσει.

Ενδιαφέροντα και διαφημίσεις: Το Twitter κάνει υποθέσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά σας με βάση διάφορες πληροφορίες λογαριασμού και συσκευής. Μπορείτε να δείτε τους Twitter ad partners που σας έχουν προσθέσει στο στοχευμένο κοινό τους.

Προφανώς, όλα τα tweets ή τα ιδιωτικά μηνύματα που έχετε στείλει, αποθηκεύονται επίσης. Εάν θέλετε τις λεπτομέρειες αυτών των πληροφοριών, θα πρέπει να ζητήσετε ένα αντίγραφο του data archive σας από το Twitter.

Πώς να ζητήσετε και να κατεβάσετε το αρχείο δεδομένων σας (data archive)

Αν θέλετε, μπορείτε να ζητήσετε από την πλατφόρμα ένα αντίγραφο των δεδομένων σας. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγξετε αναλυτικά τα δεδομένα που έχει αποθηκεύσει για εσάς το Twitter, ώστε να αποφασίσετε εάν θέλετε να συνεχίσετε έτσι ή αν προτιμάτε να ενισχύσετε το απόρρητό σας ή ακόμα και να διαγράψετε τα πάντα.

Μπορείτε να ζητήσετε το αρχείο δεδομένων σας είτε από από το desktop είτε από το mobile app.

  • Ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Twitter. Μόλις συνδεθείτε, σύρετε προς τα δεξιά στο κινητό ή κάντε κλικ στο κουμπί “Περισσότερα” στο desktop, για να εμφανιστεί το μενού πλοήγησης.
  • Αφού εμφανιστεί το μενού, πατήστε Settings and Privacy.
  • Σε αυτό το σημείο, τα βήματα είναι λίγο διαφορετικά για desktop και mobile app. Στο desktop, θα χρειαστεί απλά να κάνετε κλικ στην επιλογή “Download an Archive of Your Data“. Εάν χρησιμοποιείτε το mobile app, θα πρέπει να πατήσετε Account > Your Twitter Data > Download Archive.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Request Archive“, είτε είστε σε desktop είτε σε mobile.
  • Το Twitter θα στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης στη διεύθυνση email σας για να επιβεβαιώσει ότι είστε εσείς. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό επαλήθευσης και θα λάβετε ένα μήνυμα που λέει ότι το αίτημα έχει ληφθεί.
  • Για να γίνει η επεξεργασία του αιτήματος μπορεί να χρειαστούν 24 ώρες ή και παραπάνω. Το Twitter θα σας ειδοποιήσει μέσω email ή push notification (ή και των δύο), όταν τα δεδομένα σας είναι έτοιμα για λήψη.

Διαχειριστείτε τα δεδομένα σας

Αν θέλετε, μπορείτε να ρυθμίσετε σε κάποιο βαθμό ποια δεδομένα μοιράζεστε με το ή στο Twitter. Τα δεδομένα που μοιράζεστε στο Twitter, προφανώς έχουν να κάνουν κυρίως με τα tweets σας. Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί με το τι γράφετε και δημοσιεύετε. Οι πληροφορίες που μοιράζεστε με το Twitter μπορούν να ρυθμιστούν (ξανά, σε κάποιο βαθμό) στα Settings και στις ενότητες Privacy > Your Account.

Το Twitter εξηγεί αρκετά καλά και επισημαίνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το απόρρητό σας στην πλατφόρμα. Διαβάστε το προσεκτικά για να μάθετε ποια είναι τα δικαιώματά σας και οι πολιτικές του Twitter.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τον αριθμό των προσωπικών πληροφοριών που είναι διαθέσιμες, τότε μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Twitter. Όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας, όλες οι δημόσιες πληροφορίες σας αφαιρούνται αμέσως. Ωστόσο, χρειάζονται 30 ημέρες για να αφαιρεθούν οι πληροφορίες σας από τους servers της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments