Ελλάδα

Μυρτώ της Πάρου: Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα έξοδα της νοσηλείας της στην Γερμανία

Μυρτώ της Πάρου: Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα έξοδα της νοσηλείας της στην Γερμανία
Μυρτώ της Πάρου: Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη.

Η Μυρτώ της Πάρου, όπως είχε ανακοινώσει η μητέρα της, είχε γίνει δεκτή για θεραπεία σε κέντρο νευροεπιστημών στη Γερμανία. O ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει την κάλυψη των εξόδων για την θεραπεία της στην Γερμανία.

Μυρτώ της Πάρου: Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη

Την ευχάριστη αυτή είδηση για την Μυρτώ της Πάρου έκανε γνωστή ο υπουργός υγείας, με μια ανάρτησή του στο Twitter. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η μητέρα της Μυρτούς, με ανάρτησή της στο Facebook, έκανε γνωστό πως το κέντρο αποκατάστασης INI Hanover απάντησε καταφατικά στο αίτημα τους για την θεραπεία.

«Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η #μυρτω θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία. Είμαστε όλοι δίπλα της» έγραψε στο Twitter o υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ήταν 22 Ιουλίου του 2012 όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ βιάστηκε και βρέθηκε ημίγυμνη, χτυπημένη και σε κώμα, σε παραλία του νησιού που έκανε διακοπές με την οικογένεια της. Η Μυρτώ σήμερα ζει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι και κινείται με αναπηρικό καρότσι.

Μυρτώ της Πάρου: Η ανάρτηση της μητέρας της για την αποδοχή της Μυρτούς στο κέντρο

«Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση απο το κεντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα», έγραψε η μητέρα της κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, ενώ η ανάρτησή της μέσα σε λίγη ώρα συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, γεγονός στο οποίο αποτυπώνεται το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την άτυχη Μυρτώ. Μυρτώ της Πάρου

Φανερά συγκινημένη από τη θετική απάντηση του ιατρικού κέντρου στο Ανόβερο, η μητέρα της κοπέλας έγραψε, μεταξύ άλλων, ακόμη στο Facebook: «Ευχαριστώ όλους όσοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν και ιδιαιτερα τον κ. Πλεύρη που είναι απολύτως κατανοητό ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις λόγω covid-19 και γενικά υπουργείου δεν τον άφησαν να ασχοληθεί όσο θα ήθελε. Η καλή θέληση το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Τέλος ευχαριστώ όλους εσας για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας στην ΜΥΡΤΩ μου. Πιστεύω ότι η αγάπη και η θετική σκέψη ήταν ουσιαστικά στην όλη πορεία αυτών των ημερών. Μα πάνω και πρώτα απ όλα στον Θεό που μας βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες μα προχωράμε. Νεότερα θα έχω τις προσεχείς μερες και θα τα επικοινωνήσω γιατί έχω ηθική υποχρέωση σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ΜΥΡΤΩ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments