Οικονομία

ΕΝΦΙΑ 2021: Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση

ΕΝΦΙΑ 2021: Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση
ΕΝΦΙΑ 2021: Τη δυνατότητα να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ 2021 με διπλή δόση χωρίς έξτρα επιβαρύνσεις μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
ΕΝΦΙΑ 2021: Τη δυνατότητα να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ 2021 με διπλή δόση χωρίς έξτρα επιβαρύνσεις μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τη δυνατότητα να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ 2021 με διπλή δόση χωρίς έξτρα επιβαρύνσεις μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις. Η τελευταία δόση μπορεί να πληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δε μεταβλήθηκε η περιουσιακή τους κατάσταση, δε θα υπάρχουν διαφορές στον φετινό ΕΝΦΙΑ συγκριτικά με πέρυσι, και οι περίπου 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα κληθούν να πληρώσουν συνολικό φόρο λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ.

Δείτε τους τρόπους εύρεσης του εκκαθαριστικού

Περίπτωση 1η Εύρεση του Εκκαθαριστικού

Ο φορολογούμενος για να βρει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ , πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία:

 • Μπαίνει στην σελίδα της ΑΑΔΕ στην εφαρμογή των ακινήτων επιλέγοντας το συγκεκριμένο link: https://www.aade.gr/polites/akinita/dilosi-e9-enfia
 • Στην εφαρμογή Ε9 , κλικ στην επιλογή «Είσοδος στην εφαρμογή»
 • Εισαγωγή των κωδικών taxis (username και password)
 • Κλικ στην επιλογή σύνδεση.
 • Επιλογή του έτους 2021 . ( Προσοχή όχι άλλο έτος γιατί θα βγει παλαιότερο εκκαθαριστικό )
 • Κλικ στην επιλογή αριστερά της οθόνης Εκτύπωση Εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2021 σε αρχείο pdf.
ΑΚΙΝΗΤΑ

Στο εκκαθαριστικό αναγράφονται όλα τα ακίνητα , η ταυτότητα οφειλής και οι έξι δόσεις πληρωμής με την προθεσμία πληρωμής τους. Με λίγα λόγια αναγράφονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο φορολογούμενος για τις πληρωμές. Κατά την άποψη καλό είναι να επιλέγουμε αυτή την διαδικασία , προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε την ακίνητη περιουσία βάσει της οποίας υπολογίστηκε ο φετινός ΕΝΦΙΑ. Σε περίπτωση λαθών ή παραλήψεων, κάνουμε τροποποιητική όταν ανοίξει το σύστημα.

Περίπτωση 2η Εύρεση της ταυτότητα οφειλής

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος θέλει να βρει μόνο τα στοιχεία οφειλής από την προσωποποιημένη πληροφόρηση , μπορεί να ακολουθήσει την συγκεκριμένη διαδικασία:

 • Μπαίνει στην εφαρμογή my aade χρησιμοποιώντας το link https://www1.aade.gr/gsisapps5/myaade/#!/arxiki
 • Κλικ στην επιλογή Οφειλές, πληρωμές και επιστροφές.
 • Εισαγωγή των κωδικών taxis (username και password).
 • Κλικ στην επιλογή σύνδεση.
 • Κλικ στην επιλογή οφειλές εκτός ρύθμισης και πληρωμή.
 • Μπαίνοντας σε αυτό το σημείο του αναγράφει όλες τις οφειλές που έχει προς την Δ.Ο.Υ και δεν έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση. Ψάχνει και βρίσκει την οφειλή που ονομάζεται ΕΝΦΙΑ Οικ έτους 2021.
 • Οι δόσεις εμφανίζονται από κάτω. Στα δεξιά επιλέγει την επιλογή ταυτότητα οφειλής προκειμένου να βρει την σχετική ταυτότητα οφειλής.
 • Με την επιλογή «πληρωμή» μπορεί να πληρώσει ότι ποσό θέλει on line χρησιμοποιώντας την τραπεζική του κάρτα.
 • Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία της οφειλής , αλλά και για ενδεχόμενους συμψηφισμούς. Από την άλλη όμως δεν ελέγχεται η περιουσιακή κατάσταση.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα λάθη στο Ε9

Η ΑΑΔΕ άνοιξε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έτους 2021 μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορέσουν να κάνουν διορθώσεις στα στοιχεία των ακινήτων τους. Με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό με το νέο ποσό του φόρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments