Οικονομία

Χατζηδάκης: Τι ανέφερε για τις εκκρεμείς συντάξεις – Στο πειθαρχικό υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τον κόσμο

Χατζηδάκης: Τι ανέφερε για τις εκκρεμείς συντάξεις – Στο πειθαρχικό υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τον κόσμο
Κωστής Χατζηδάκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2022 το θέμα των εκκρεμών συντάξεων θα έχει λυθεί τόνισε και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 το θέμα των εκκρεμών συντάξεων θα έχει λυθεί τόνισε και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως τώρα εκκρεμούν περίπου 129.000 κύριες συντάξεις ενώ κάθε μήνα εκδίδονται 20.000 συντάξεις.

Για τις συντάξεις χηρείας

Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας που εκκρεμούν σημείωσε πως «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω σε αυτό», τόνισε. Παράλληλα διεμήνυσε πως έχει στείλει περιπτώσεις υπαλλήλων στο πειθαρχικό επειδή ταλαιπωρούν τον κόσμο.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Συνάντηση Χατζηδάκη με υπαλλήλους του ΕΦΚΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης με υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, παρουσία του Διοικητή κ. Παναγιώτη Δουφεξή όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν πως υπάρχει σημαντική αποκλιμάκωση στις εκκρεμείς συντάξεις στο τ. ΤΣΑΥ, στο τ. ΤΑΝ και σε αρκετό βαθμό και στο τ. ΤΣΜΕΔΕ.

Ο Υπουργός Εργασίας ενημερώθηκε για την σημαντική αποκλιμάκωση, σε ποσοστό άνω του 85%, που παρατηρείται στις εκκρεμείς συντάξεις των τριών τ. Ταμείων. Πρόκειται για τρία από τα πλέον προβληματικά τ. Ταμεία με συσσώρευση χιλιάδων συνταξιοδοτικών αιτήσεων υγειονομικών, νομικών και μηχανικών που η εκκαθάριση τους καθυστερούσε για χρόνια (κάποιες από αυτές από το 2016).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments