Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Αντίστροφη μέτρηση για Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Αντίστροφη μέτρηση για Παπανδρέου
ΚΙΝΑΛ: Πολύ σύντομα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του σχετικά με τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Κορυφώνεται η αγωνία αναφορικά με τις ακριβείς προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου σε ότι αφορά την συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές για το νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα Τετάρτη από την Κωνσταντινούπολη και λίαν συντόμως αναμένεται να γνωστοποιήσει την τελική του απόφαση.

Φυσικά, ο κ. Παπανδρέου έχει λάβει τις αποφάσεις του. Η έκπληξη θα είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα κατέλθει στην κούρσα. Όμως, όσο και αν οι στενοί του συνεργάτες στις επαφές τους με τους δημοσιογράφους προσπαθούν να κρατήσουν κρυφά τα χαρτιά του η κινητικότητα που υπάρχει στο «παπανδρεικό» στρατόπεδο δείχνει το προφανές. Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Αυτό που ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε σε ορισμένους εκ των συνομιλητών του. Ότι θα είναι υποψήφιος. Οι απαιτούμενες υπογραφές μελών της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ έχουν συγκεντρωθεί, κατά πληροφορίες, είναι σχεδόν διπλάσιες του απαιτούμενου αριθμού. (45)

Ο κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει πλήθος επαφών με στελέχη από όλη την Ελλάδα. Συνομιλητές του, λένε, ότι στις επαφές αυτές συναντά ένα κλίμα ενθάρρυνσης και παρότρυνσης. Να αναλάβει πρωτοβουλίες, δηλαδή να είναι υποψήφιος, προκειμένου να οδηγήσει, με αφετηρία τις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου, την παράταξη σε μια πορεία αναγέννησης.

ΚΙΝΑΛ: Μυστικές ζυμώσεις, παρασκήνιο και το φάντασμα του 2007

Βεβαίως, όλα αυτά προϋποθέτουν, πρώτον την επίσημη ανακοίνωση και δεύτερον την εκλογική νίκη στην εσωκομματική κάλπη. Το ένα είναι δεδομένο, το άλλο αβέβαιο. Η μάχη θα είναι σκληρή. Δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν τον κίνδυνο, κατά την προεκλογική περίοδο, να δημιουργηθεί κλίμα σφοδρής αντιπαράθεσης, που θα παραπέμψει στις μέρες του 2007. Τότε το ΠαΣοΚ είχε βγει βαθιά διχασμένο από την αναμέτρηση Παπανδρέου-Βενιζέλου και τα τραύματα αυτά δεν έκλεισαν. Άνοιξαν, ξανά το 2015 με την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ, συνεχίστηκαν με την εκδίωξη Βενιζέλου το 2019 και πολλοί φοβούνται ότι ενδεχομένως να ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο.

Αυτός είναι και ο μεγάλος προβληματισμός υποστηριχτών του πρώην πρωθυπουργού. Ουδείς από τους υποψηφίους, πλην του Βασίλη Κεγκέρογλου είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί. Και ανεξάρτητα από το πόσοι τελικά θα μείνουν στην κούρσα, οι βασικοί αντίπαλοι του, οι Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζονται αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη. Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώσει τις αποφάσεις του όσο πιο νωρίς γίνεται για να αρχίσει το παιχνίδι. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ήδη από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, του έδωσε ραντεβού στις κάλπες.

Ο κ. Λοβέρδος εντείνει τους ρυθμούς της προεκλογικής εκστρατείας του εκπέμποντας το σήμα του ΠαΣοΚ του 21ου αιώνα. Στο επιτελείο του, παρά τα νέα δεδομένα, επικρατεί η ίδια αισιοδοξία καθώς όπως λέγεται η παρουσία του Γ. Παπανδρέου, δεν διεμβολίζει τις δυνάμεις του οι οποίες δείχνουν να διευρύνονται. Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στη μάχη της κάλπης φαίνεται να δημιουργεί κλίμα αντισυσπείρωσης που θα εκφραστεί μέσα από την υποψηφιότητά του. Λοβέρδος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προτάσσει την ανανέωση της παράταξης, η οποία είναι προϋπόθεση για την αναγέννηση της.  Παρά το γεγονός ότι το τμήμα των παπανδρεικών στελεχών που στήριζαν την υποψηφιότητά του θα βρεθεί σε δίλημμά, διατηρεί σημαντικούς πυρήνες στελεχών σε όλη τη χώρα, αποτελούμενους από νέους ανθρώπους που εμφανίζονται αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη της γενιάς τους.

Ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει την προσπάθεια συγκέντρωσης των υπογραφών. Το μήνυμα που εκπέμπεται από το επιτελείο του είναι ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του. ΚΙΝΑΛ

Το ίδιο σήμα εκπέμπεται και από το επιτελείο του Παύλου Χρηστίδη. ΚΙΝΑΛ

Ο Χάρης Καστανίδης, έχει ήδη καταθέσει τις υπογραφές και συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία. ΚΙΝΑΛ

Πώς θα διαμορφωθεί τελικά ο χάρτης των υποψηφιοτήτων; Θα το ξέρουμε, επισήμως το απόγευμα της Πέμπτης.

Τι γνωρίζουμε από σήμερα; Ότι οι μέρες μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, οπότε θα στηθούν οι κάλπες θα είναι μέρες μιας σκληρής μάχης από την ένταση της οποίας θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αυτό που όλοι εγγυώνται. Η ενότητά του χώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments