Τεχνολογία

PayPal: Προσφορά εξαγοράς της Pinterest

PayPal: Προσφορά εξαγοράς της Pinterest
PayPal: Ο παγκόσμιος γίγαντας των ψηφιακών πληρωμών κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της πλατφόρμας Pinterest.

Στο στόχαστρο του παγκόσμιου γίγαντα ψηφιακών πληρωμών, PayPal φαίνεται να βρίσκεται η Pinterest. Η λογική πίσω από την εκδήλωση ενδιαφέροντος του PayPal να εξαγοράσει το Pinterest είναι ότι οι ψηφιακές πληρωμές είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις προτάσεις διαδικτυακών αγορών, επομένως η συνένωση των δύο θα μπορούσε να δώσει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, προσφορά εξαγοράς της εταιρίας γνωστής από την εφαρμογή ηλεκτρονικών αγορών Pinterest φέρεται να έχει καταθέσει ο παγκόσμιος γίγαντας των ψηφιακών πληρωμών PayPal, σε μια ενδεχόμενη συμφωνία ύψους 45 δισεκ. δολαρίων (38,7 δισεκ. ευρώ), όπως αποκάλυψε την Τετάρτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

H προσφορά εξαγοράς της Pinterest

Προσφέροντας 70 δολάρια ανά μετοχή της Pinterest, σύμφωνα με πληροφορίες, η PayPal δίνει 25% περισσότερα χρήματα (premium) με βάση την αξία της μετοχής της πρώτης την Τετάρτη, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τον γάμο ψηφιακών πληρωμών με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Εφόσον οι δύο εταιρίες ενωθούν εις σάρκαν μίαν, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στη διαδικτυακή καταναλωτική αγορά, ξεπερνώντας κατά πολύ την εξαγορά της LinkedIn από τη Microsoft προς 26 δισεκ. δολάρια το 2016 και της Slack από τη Salesforce πέρυσι προς 27,7 δισεκ. δολάρια.

Τι πετυχαίνει με την συμφωνία η paypal

Θα είναι επίσης κορυφαία συμφωνία για την PayPal, που μετά την απόσχισή της από την eBay το 2015 έχει αποκτήσει αρκετές εταιρίες πληρωμών διεθνώς. Επιπλέον η εξαγορά της Pinterest θα αναδείξει περαιτέρω τη στροφή της PayPal στις ηλεκτρονικές αγορές.

Το 2019 η PayPal συμφώνησε να καταβάλει 4 δισεκ. δολάρια για την πλατφόρμα Honey, που αναδεικνύει εκπτώσεις στους καταναλωτές την ώρα που κάνουν ηλεκτρονικές αγορές. Μέσω της εφαρμογής της Pinterest, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν εικόνες σε ψηφιακούς πίνακες και να αγοράσουν αγαθά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments