Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Βαριά η καμπάνα για το συμβάν με τον Ιωνικό

Παναθηναϊκός: Βαριά η καμπάνα για το συμβάν με τον Ιωνικό
Παναθηναϊκός: Ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε να επιβάλλει τιμώρησε την ομάδα για το συμβάν με τον Ιωνικό με δύο αγωνιστικές και 70.000 ευρώ πρόστιμο.

Εκδικάστηκε από τον αθλητικό δικαστή η υπόθεση που αφορά τα επεισόδια με τον Ιωνικό, ενώ ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε βαριά. Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, τιμωρεί το Τριφύλλι με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 70.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση της αστυνομίας ήταν εκείνη που επιβάρυνε την θέση του Παναθηναϊκού ενώ κατά την διάρκεια της εκδίκασης, το υλικό από τις κάμερες έγειρε την πλάστιγγα προς την τιμωρία του συλλόγου. Οι πράσινοι θα αναγκαστούν να παίξουν χωρίς τους φιλάθλους τους, στις αναμετρήσεις με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, αν και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η έφεση από την ΠΑΕ.

SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΠΑΟ – ΙΩΝΙΚΟΣ (ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)

Αναλυτικά η απόφαση:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: “Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 23492/21-10-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 22ας-10-2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 12:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.”: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές.

B/ ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 17/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: συνολική χρηματική ποινή, ποσού πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βαγιάκος, έκανε ένσταση απαράδεκτης δίωξης, καθώς όπως υπογράμμισε: «αναφέρεται από τον παρατηρητή του αγώνα άρα υπεύθυνο για τη δίωξη είναι το πειθαρχικό σας όργανο και όχι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Δεν κάνατε καμία δίωξη και δεν κληθήκαμε σε απολογία για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η έκθεση της Αστυνομίας λέει ότι οι φίλαθλοι ήταν επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Για τη δεύτερη πράξη υπήρξαν άτομα που βγήκαν από τη Θύρα 14.

Το οδόστρωμα της οδού Παναθηναϊκού όμως, δεν είναι εν γένει χώρος του γηπέδου, ούτε το πεζοδρόμιο απέναντι είναι και άρα δεν έχουμε ευθύνη. Ο τραυματισμός του σεκιούριτι υπάρχει κατάθεση του ότι έγινε στον φραγμό 6, στην γωνία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Παναθηναϊκού. Η αστυνομία μάλιστα δεν τον αντιλήφθηκε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments