Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή με τις παρελάσεις

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή με τις παρελάσεις
Θεσσαλονίκη: Απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει τα δεδομένα για την παρέλαση.

Nωρίς το πρωί εστάλη απαντητική επιστολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από το υπουργείο Εσωτερικών η οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για αυστηρή τήρηση του χρονικού διαστήματος των 60 λεπτών στην στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Με βάση την εγκύκλιο, δεν θα επιτραπεί να παρελάσουν πολιτικά τμήματα (σύλλογοι, μαθητές κτλ), ενώ η διάρκεια της παρέλασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατιωτική παρέλαση θα μοιάζει με εκείνη που έγινε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου αλλά εκτός από την επίδειξη από ένα F-16 της ομάδας «Ζευς» θα γίνει και προσγείωση ενός αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης με την ελληνική σημαία δεμένη στο πόδι του, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

Μάλιστα, την σημαία αυτή, θα την παραδώσει ο αλεξιπτωτιστής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επίσης, όλοι όσοι θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα είναι είτε εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, είτε αρνητικοί στα μοριακά τεστ. Δείτε το ρεπορτάζ του Open…

Σύμφωνα με το grtimes.gr, “στον αέρα” βρίσκεται ο τρόπος διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και αναμένεται να αποσαφηνιστεί εντός της ημέρας.

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Τι λένε οι ειδικοί για τις παρελάσεις

Από την άλλη, οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ενάντια στη διεξαγωγή παρελάσεων και εορταστικών εκδηλώσεων λόγω της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα. Ήδη στο επίκεντρο της προσοχής των λοιμωξιολόγων βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, η επιδημιολογική εικόνα της οποίας συνεχίζει να είναι ανησυχητική.

«Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθούν δύο -τρία μέτρα ακόμη που θα έχουν ανασχετικό ρόλο στη συνάθροιση όπως οι παρελάσεις», δήλωσε προ ημερών ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας.

«Είμαστε μπροστά σε περίοδο με παρελάσεις. Απέχουμε 3,5 εβδομάδες από τις παρελάσεις, ξέρετε ότι το επιδημιολογικό πεδίο αυξάνει ραγδαία. Είναι όμως ένας χώρος συγκέντρωσης ανθρώπων», τόνισε ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν ούτε φέτος παρελάσεις, ιδίως στην Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται το τριήμερο εκδηλώσεων, λόγω και της εορτής του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Από την πλευρά του ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τόνισε πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε πριν μερικές ημέρες και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις, εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο.

Εντελώς διαφορετική ωστόσο είναι η προσέγγιση που προτείνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. «Η παρέλαση νομίζω ότι πρέπει να γίνει με λίγα παιδιά, με μάσκα και αποστάσεις. Και το να μη γίνει είναι πιθανή λύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments