Διεθνή

Gita Gopinath: Αφήνει τη θέση της στο ΔΝΤ για να επιστρέψει στο Χάρβαρντ

Gita Gopinath: Αφήνει τη θέση της στο ΔΝΤ για να επιστρέψει στο Χάρβαρντ
Gita Gopinath: Η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ θα αποχωρήσει από τον πολυμερή οργανισμό δανεισμού τον Ιανουάριο και θα επιστρέψει στον ακαδημαϊκό κόσμο μετά από μια τριετία.

Η επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Gita Gopinath θα αποχωρήσει από τον πολυμερή οργανισμό δανεισμού τον Ιανουάριο και θα επιστρέψει στον ακαδημαϊκό κόσμο μετά από μια τριετία.

Η ινδικής καταγωγής οικονομολόγος θα συνεχίσει την προηγούμενη δουλειά της ως καθηγήτρια στο τμήμα οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Η Gopinath ήταν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ και η δεύτερη Ινδή που κατείχε θέση κύρους μετά την Raghuram Rajan, η οποία κατείχε τη θέση από το 2003 έως το 2006 προτού ενταχθεί στο υπουργείο Οικονομικών ως επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος, ενώ αργότερα έγινε διοικητής της Reserve Bank of India (RBI).

«Την τεράστια ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους καταπληκτικούς συναδέλφους μου στο @IMFNews που κάνουν τη δουλειά στο ΔΝΤ πραγματικά ευχάριστη. Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί τους τους επόμενους μήνες πριν από την επιστροφή μου στο @Harvard», είπε ο Gopinath σε ένα tweet.

Ανακοινώνοντας την αποχώρηση της Gopinath, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, δήλωσε ότι η συνεισφορά της Gopinath στο Ταμείο και η συμμετοχή μας ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη και ο αντίκτυπός της στο έργο του ΔΝΤ ήταν τεράστιος.

«Έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου και επωφεληθήκαμε πάρα πολύ από την έντονη διάνοιά της και τη βαθιά γνώση της για τα διεθνή χρηματοπιστωτικά και μακροοικονομικά καθώς περιηγούμαστε στη χειρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη ressionφεση», πρόσθεσε ο Georgieva.

Στο ΔΝΤ, ο Gopinath συνέγραψε το «Pandemic Paper» για τον τερματισμό της πανδημίας του covid-19 που έθεσε παγκόσμιους στόχους για τον εμβολιασμό του κόσμου και βοήθησε στη δημιουργία μιας ομάδας για την κλιματική αλλαγή για να αναλύσει, μεταξύ άλλων, τις βέλτιστες πολιτικές μετριασμού του κλίματος, αναφέρει το imf.org. Αυτή η εργασία οδήγησε στη δημιουργία της Πολυμερούς Ομάδας Εργασίας που αποτελείται από την ηγεσία του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΠΟΕ και του ΠΟΥ για να βοηθήσει στον τερματισμό της πανδημίας και στη σύσταση ομάδας εργασίας με κατασκευαστές εμβολίων για τον εντοπισμό εμπορικών φραγμών, σημείων συμφόρησης στον εφοδιασμό. και επιτάχυνση της παράδοσης εμβολίων σε χώρες χαμηλού και χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.

Το πρακτορείο είπε ότι θα ξεκινήσει σύντομα την αναζήτηση του διαδόχου της Gopinath.

Η έρευνα της Gopinath έχει δημοσιευτεί σε πολλά κορυφαία οικονομικά περιοδικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments