Οικονομία

Φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021: “Πρεμιέρα” 1 Νοεμβρίου – Πότε “πέφτει” η Black Friday

Φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021: “Πρεμιέρα” 1 Νοεμβρίου – Πότε “πέφτει” η Black Friday
Φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021: Ξεκινούν από την 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021 όπου θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων.

Ξεκινούν από την 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021 όπου θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων θα πρέπει να αναγράφεται η παλιά αλλά και η νέα ανανεωμένη τιμή των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση.

Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τρεις Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Σημειώστε τις ημερομηνίες:

  • 7 Νοεμβρίου 2021
  • 12 Δεκεμβρίου 2021
  • 19 Δεκεμβρίου 2021

Πότε “¨πέφτει” η Black Friday

Η Black Friday θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 ενώ η Cyber Monday θα εκκινήσει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος σε παλαιότερη δημοσίευσή της αναφερόταν στους 5 κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών». Αυτοί οι κανόνες είναι οι εξής:

Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments