Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Είναι παροδική η άνοδος των τιμών στην ενέργεια

Κώστας Σκρέκας: Είναι παροδική η άνοδος των τιμών στην ενέργεια
Κώστας Σκρέκας: Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε στο Olympia Forum II η αύξηση των τιμών στην ενέργεια όπου ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας σημείωσε πως είναι παροδική η άνοδος των τιμών στην ενέργεια.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε στο Olympia Forum II η αύξηση των τιμών στην ενέργεια όπου ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας σημείωσε πως είναι παροδική η άνοδος των τιμών στην ενέργεια.

Παράλληλα, θέματα όπως η πράσινη μετάβαση και η απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας τέθηκαν επί τάπητος στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η τρέχουσα ανατίμηση στις τιμές ενέργειας είναι βραχυπρόθεσμη, όμως, η περιβαλλοντική κρίση είναι μακροπρόθεσμη και, για το λόγο, αυτό πρέπει να θεωρήσουμε την πράσινη μετάβαση ως μονόδρομο για την επιβίωση.

Αναφορικά με το λιγνίτη

Οι επενδύσεις παγκοσμίως σε ΑΠΕ ανήλθαν το 2019 σε 300 δισ. ευρώ, έναντι 150 δισ. ευρώ για πυρηνική ενέργεια και λιγνίτη. Οι επενδύσεις σε λιγνίτη ήταν κάτω των 50 δισ. ευρώ. Συνεπώς, η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία δεν μπορεί να κριθεί από μια παροδική άνοδο των τιμών ενέργειας του φυσικού αερίου που προήλθε από την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας, ύστερα από την πανδημία.

Η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη θα κόστιζε έως τέσσερις φορές περισσότερο από ό,τι του φυσικού αερίου σήμερα. Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε πως τα έσοδα από ρύπους προέρχονται τα 400 εκατ. ευρώ τα οποία θα επιδοτήσουν τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments