Θέσεις Εργασίας

Προσλήψεις αναπληρωτών: Σήμερα η γ’ φάση

Προσλήψεις αναπληρωτών: Σήμερα η γ’ φάση
Προσλήψεις αναπληρωτών: Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η τρίτη φάση για τις προσλήψεις αναπληρωτών όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή.
Προσλήψεις αναπληρωτών: Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η τρίτη φάση για τις προσλήψεις αναπληρωτών όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η τρίτη φάση για τις προσλήψεις αναπληρωτών όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ανακοίνωσε πως σήμερα θα ανακοινωθούν τελικά περίπου 2.500 προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία. 

Κεραμέως: Προανήγγειλε 3.000 επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  είπε ότι φέτος υπήρξαν «υπετριπλάσιες» συνταξιοδοτήσεις σε σχέση με πέρυσι και ανέφερε αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό ότι καταγράφονται και πολλά κενά λόγω των αναρρωτικών αδειών, κενά τα οποία «είναι χρέος μας να καλύψουμε» αναφέροντας ότι σήμερα θα ανακοινωθούν 2.500 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθούν ακόμη 3.000 προσλήψεις.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε για τα «φασόν κείμενα» που καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν στο πλαίσιο της αξιολόγησης λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση αυτά δεν συνιστούν αξιολόγηση και επομένως θα υπάρχουν κυρώσεις αφού παραβιάζονται «ο νόμος, η υπουργική απόφαση και η δικαστική απόφαση», όπως τόνισε.

«Μόνο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, είναι ενάντια στο νόμο, και το λέω αυτό γιατί δεν απηχεί η απόφαση των φασόν κειμένων το σώμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι σε ποσοστό 60%, δηλαδή 8.000 σχολεία, έχουν ήδη εφαρμόσει τον νόμο και έχουν υποβάλει τις εκθέσεις αξιολόγησης» είπε η υπουργός Παιδείας και υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι «η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο» προειδοποιώντας όσους δεν συμμορφωθούν με κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα για τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments