Αθλητισμός

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Άλλη μια ήττα μακριά από την Λεωφόρο

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Άλλη μια ήττα μακριά από την Λεωφόρο
Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» αν και προηγήθηκαν, έχασαν με 2-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα που σκόραρε με τους Μπαράλες και Σονί.

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-1 στο τελευταίο σημερινό (23/10) χρονικά παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής της φετινής Super League, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο Καρλίτος με το όγδοο γκολ του στο πρωτάθλημα, έκανε το 0-1 με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού και την μέτρια εμφάνιση των «πράσινων».

Για να έρθει η απάντηση εις διπλούν από πλευράς Αρκάδων, αρχικά με το λάθος του Πούγγουρα και το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαράλες -που σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική- στο 33’.

Ενώ ο Σίτο έδωσε έτοιμο γκολ στον Σονί στο 45ο λεπτό, αφού ουδείς αντίπαλος τον μάρκαρε έστω και αντικανονικά, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να διαμορφώσει το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Αρκάδες ήταν ψυχωμένοι, τήρησαν το πλάνο τους και παρότι υποχώρησαν στην επανάληψη, έφτασαν σε δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα!

Αντιθέτως, αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από τρία ματς για το μπλοκαρισμένο «τριφύλλι», που βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, έμεινε χωρίς βαθμό και στο τέταρτο εκτός έδρας φετινό παιχνίδι του, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί απώλειες των ομάδων που προπορεύονταν, στα αυριανά ματς.

Πως παρατάχθηκαν

O Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με ίδια 11άδα όπως με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Δηλαδή, σύστημα με 4-4-2, τον Τσιφτσή στα γκολπόστ και τους Καρμόνα, Βαλιέντε, Καστάνιο και Άλβαρες στα μετόπισθεν. Σανταφέ και Μουνάφο και αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, με τους Κρέσπι-Σίτο να παίζουν στα άκρα και τους Σονί-Μπαράλες δίδυμο στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός στον αντίποδα «κατέβηκε» κι αυτός με ίδια 11άδα σε σχέση με τα δύο τελευταία του παιχνίδι, με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ. Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα, ενώ Ρούμπεν Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλος έπαιξαν στον άξονα. Με τους Χατζηγιοβάνη-Βιτάλ να αγωνίζονται στις δύο πτέρυγες και τον Καρλίτος πίσω από τον Παλάσιος που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Ο Αστέρας μπήκε στο πρώτο ημίχρονο με διάθεση να πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλό του, προκειμένου να τον εγκλωβίσει και, εν συνεχεία να ψάξει κάποια γρήγορη επίθεση.

Θα έλεγε κανείς ότι τα κατάφερε αρκετά καλά, αφού ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τον τρόπο να πατήσει περιοχή και να απειλήσει.

Ένα «χλιαρό» σουτ του Άλβαρες στο 11’, μια άστοχη κεφαλιά του Μπαράλες στο 17’ και ενδιάμεσα ένα γκολ του Χατζηγιοβάνη που σωστά δεν μέτρησε, στο 15ο λεπτό, ήταν ό,τι καλύτερο περιλάμβανε το ματς…

Οι γηπεδούχοι «ανέβηκαν» μετά το 20’, κυκλοφορόντας περισσότερο την μπάλα, είχαν μια καλή ευκαιρία στο συγκεκριμένο λεπτό, με τον Κρέσπι. Την ώρα που το «τριφύλλι» έδειχνε να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

Τελικά, όσα δεν έγιναν σε μισή ώρα αγώνα, έλαβαν χώρα μέσα σε τρία λεπτά, με δύο γκολ, από ένα για κάθε ομάδα…

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί, με τον Ρούμπεν Πέρεθ να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Παλάσιος κι εκείνον, ενώ είναι απέναντι στον Τσιφτσή, να τροφοδοτεί την κατάλληλη στιγμή τον επερχόμενο Καρλίτος, για το 0-1 στο 30ο λεπτό!

Ωστόσο, τρία λεπτά μετά, μια κακή εκτίμηση του Πούγγουρα οδήγησε στην ανατροπή του Μπαράλες, με τον Αργεντινό επιθετικό του Αστέρα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και παρά την προσπάθεια του Μπρινιόλι που βρήκε την μπάλα, να πετυχαίνει το 1-1…

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο αντίπαλοι θα πήγαιναν ισόπαλοι στα αποδυτήρια, ένα σόλο του Σίτο -που δεν ανακόπηκε ούτε με φάουλ από κάποιον παίκτη των φιλοξενούμενων- επέτρεψε στον Σονί να σκοράρει ανενόχλητος σχεδόν σε… νεκρό χρόνο, για το 2-1 και την ανατροπή υπέρ των Αρκάδων!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Άλβαρες, Κρέσπι (74’ Τιλίκα), Σανταφέ (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (87’ Ατιένθα), Σονί (74’ Ριέρα), Μπαράλες.

Έμειναν στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Γκόμες, Κόστα και Αλί Μπαμπα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (46’ Κώτσιρας), Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (86’ Μπουζούκης), Καρλίτος, Βιτάλ (46’ Ιωαννίδης), Παλάσιος.

Έμειναν στον πάγκο: Διούδης, Βέλεθ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ και Μαουρίσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments