Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Ανακοίνωσε τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS ενεργειακής αλληλεγγύης

Κώστας Σκρέκας: Ανακοίνωσε τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS ενεργειακής αλληλεγγύης
Κώστας Σκρέκας: Για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως θα δημιουργηθεί τετραψήφιος αριθμός ενεργειακής αλληλεγγύης.

Δημιουργία τετραψήφιου αριθμού ενεργειακής αλληλεγγύης

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανακοίνωσε τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS – ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση τις πολύ κρύες ημέρες του χειμώνα.

Τα νοικοκυριά θα καλούν τον αριθμό και άμεσα θα κινητοποιείται η διαδικασία, με τη μεταφορά του αιτήματος στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης και θα θα προστρέχουν τις αμέσως επόμενες ώρες να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας. Θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Από 400 σε 470 εκατομμύρια τα χρήματα για την ενεργειακή μετάβαση

Τη Δευτέρα θα υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία η απόφαση που μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης 470 εκατ. ευρώ αντί για 400 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν ώστε να στηριχθούν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος «για να μη δουν εκρηκτικές αυξήσεις». Δεν απέκλεισε η επιδότηση αυτή να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα – μήνα και εάν χρειαστεί θα αυξήσει την επιδότηση.

«Τώρα ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα, αξιολογήσουμε θα δούμε πόσο έχει κυμανθεί η μέση τιμή χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειες σε επίπεδο μήνα Οκτωβρίου και εφόσον χρειαστεί και είναι αναγκαίο να αυξήσουμε την επιδότηση προς τα ελληνικά νοικοκυριά θα το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments