Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες
Σάκης Αρναούτογλου: Ο μετεωρολόγος πρόβλεψε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας με ενισχυμένους ανέμους.

Ο Σάκης Αρναούτογλου πρόβλεψε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά, από αύριο, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, θα έχουμε κατεβασιές κρύου αέρα, που θα ρίξουν τις θερμοκρασίες μέχρι και τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, πολύ ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πλήττουν τη χώρα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε. Τα πρωινά, δε, σε περιοχές ο υδράργυρος θα κατρακυλά κάτω από το μηδέν, κυρίως στα ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας. Αναμένοντα επιλεκτικού τύπου βροχές, λέει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης. Ήδη, μάλιστα, από το επόμενο εικοσιτετράωρο θα εκδηλώνονται μπόρες.

Ο καιρός της Τρίτης και της Τετάρτης

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, θα έχει μπόρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στη δυτική και κεντρική Κρήτη. Από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα, οι μπόρες θα πιάσουν και την ανατολική Κρήτη. Έτσι, μπόρες θα έχει σε όλη τη μεγαλόνησο, ενώ τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει από τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες, μπόρες θα έχει μόνο στη δυτική και κεντρική Κρήτη. Την Τετάρτη, στην ανατολική Στερεά, στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας και στην ανατολική και νοτιοανατολική Μαγνησία θα έχουμε ασθενείς τοπικές βροχές.

Στο νότιο Ιόνιο στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τμήματα της Κρήτης, θα έχουμε διάσπαρτες βροχές και μπόρες. Τοπικές μπόρες θα βγάλει και στα Δωδεκάνησα, κυρίως μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου

Την Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, σύννεφα θα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας, κυρίως της δυικής, της κεντρικής και της νότιας χώρας -και της νησιωτικής και της νησιωτικής- μέχρι και την Κρήτη. Όσο περνούν οι ώρες τα σύννεφα θα πυκνώνουν και δεν θα επηρεάζουν μόνο βόρειο-βορειοανατολικό κομμάτι της χώρας.

Σε όλη την υπόλοιπη χώρα θα έχει τοπικές βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, οι βροχές αναμένονται από πιο νωρίς: από τις πρωινές ώρες. Την Παρασκευή, πάλι σύννεφα θα μπουν από τα νότια και θα ανεβαίνουν προς τα βόρεια. Ο πιο άστατος καιρός θα εντοπίζεται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Προς τα τέλη της εβδομάδας, η Κρήτη φαίνεται να έχει τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές), όπως και η ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα – ίσως και μέχρι και τα Δωδεκάνησα. Το Σάββατο, οι βροχές θα γίνουν περισσότερες, κυρίως στο ανατολικό και το νότιο κομμάτι της χώρας. Κάποιες βροχές θα φτάσουν το μεσημέρι και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα.

Δείτε την πρόβλεψη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments