Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει από το 2022

Φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει από το 2022
Φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ: Από το Μάρτιο θα δίνουν ραντεβού με την εφορία οι φορολογούμενοι για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ: Από το Μάρτιο θα δίνουν ραντεβού με την εφορία οι φορολογούμενοι για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Από το Μάρτιο βρίσκεται στο “τραπέζι” η δυνατότητα να δίνουν ραντεβού με την εφορία οι φορολογούμενοι για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή οι φορολογικές δηλώσεις για το 2022 θα κάνουν “πρεμιέρα” νωρίτερα, από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου. ‘Έτσι λογιστές και φορολογούμενοι θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να υποβάλλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις.

Μιλώντας στο συνέδριο Law Forum on Taxation, ο Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στο έργο και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι λογιστές στην ολοκλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε οι φορείς να στέλνουν τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα στη φορολογική δήλωση (αποδοχές, τόκοι καταθέσεων, δάνεια κ.λπ.) μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΑΔΕ: Νέες υπηρεσίες μέσω TaxisNet με ηλεκτρονική υπογραφή

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων , προχώρησε στην απλοποίηση μαζί με τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής εντύπων για ακόμη τέσσερις υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργήσει τέσσερις ψηφιακές φόρμες, σε μορφή επεξεργάσιμου pdf. Οι φόρμες αυτές μπορούν να αποθηκευθούν και να συμπληρωθούν απευθείας στον υπολογιστή του χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να εκτυπωθούν και να συμπληρωθούν χειρόγραφα.

Επίσης, όταν επισυνάπτονται στην ψηφιακή πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» του myAADE, στην οποία έχουν ήδη ενταχθεί οι 70 από τις 103 ΔΟΥ της χώρας, μπορούν να υποβληθούν χωρίς χειρόγραφη υπογραφή, δεδομένου ότι ο αιτών ταυτοποιείται κατά την είσοδο στην πλατφόρμα μέσω των κωδικών taxisnet.

Πρόκειται για:

  • 1. Την «Αίτηση για χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής», γνωστή και ως Α100. Αντικαθιστά το έντυπο Α9 taxis και χρησιμοποιείται, εφόσον δεν είναι εφικτή η έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας με αυτοματοποιημένο τρόπο.
  • 2. Την «Αίτηση απόδοσης τελών χαρτοσήμου, Α200, η οποία αποτελεί νέα ενοποιημένη φόρμα για την απόδοση των τελών χαρτοσήμου.
  • 3. Τη «Δήλωση απόδοσης ΑΦΜ και μεταβολής ατομικών στοιχείων», Δ210. Απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, και αντικαθιστά το Μ1, ενσωματώνοντας και το Μ7, για τις περιπτώσεις, που απαιτείται η συμπλήρωσή του.
  • 4. Τη «Δήλωση έναρξης, μεταβολής, διακοπής εργασιών επιχείρησης», Δ211. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ενοποιεί σε ενότητες τις πληροφο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments