Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία της

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία της
Φώφη Γεννηματά: Από τις 10 το πρωί θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 14:00 θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά στην Μητρόπολη Αθηνών. Από τις 10:00 το πρωί η σορός της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και μετά την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο. Σοκαρισμένος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά: Λουλούδια στο έδρανό της στη Βουλή

Λουλούδια στο έδρανο στο οποίο καθόταν στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά άφησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνστανίνος Τασούλας, αποτίοντας φόρο τιμής στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Όπως είπε ο ίδιος «τα λουλούδια που άφησα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στο έδρανό της είναι αγκαλιασμένα με τα λουλούδια που άφησαν οι βουλευτές της. Ωραία λουλούδια και άσπρα, ως ταίριαζαν πολύ στην προσωπικότητά της, τους αγώνες της αλλά και την παρακαταθήκη της, η οποία είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, το προεδρείο της Βουλής και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων κομμάτων τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη μιας -όπως είπε ο κ. Τασούλας- σπουδαίας πολιτικού, καλής φίλης, άξιας μάνας, μιας πολιτικού η οποία δικαίωσε αυτή την ιδιότητα.

Φώφη Γεννηματά: Η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού

Η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά την υποτροπή της βασικής της νόσου. Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο.

Η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά: «Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».Φώφη Γεννηματά

Έχει ήδη ενημερωθεί ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διακοπή των εργασιών κοινοβουλευτικών ελέγχων.

Φώφη Γεννηματά: «Οδυνηρό να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα»

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου», είχε πει η Φώφη Γεννηματά, σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον Alpha τον Ιούνιο του 2020, προσθέτοντας ότι «εμείς (σ.σ. εννοεί την ίδια και την αδερφή της) ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments