Ελλάδα

Εμβόλιο Johnson: Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση

Εμβόλιο Johnson: Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση
Εμβόλιο Johnson: Τι ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη 2η δόση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πολίτες να έχουν συμπληρώσει 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με την πρώτη δόση.

Εμβόλιο Johnson: Έρχεται και αλλαγή με την πλατφόρμα των ραντεβού

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Johnson & Johnson, θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson & Johnson και με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το Pfizer. Παράλληλα, ανακοίνωσε μια αλλαγή στα ραντεβού που κλείνονται μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr σημειώνοντας ότι δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο θα αναγράφεται το είδος του εμβολίου που διενεργείται. Αυτό θα γίνει από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. Εμβόλιο Johnson

«Πάνω από 6.350.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, 69.8% του ενήλικου πληθυσμού», επεσήμανε ακόμη ο γ.γ πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επικίνδυνη η συνλοίμωξη με κορωνοϊό και γρίπη

Από την αρχή της πανδημίας απασχολούσε το ενδεχόμενο του υψηλού κινδύνου της σύγχρονης λοίμωξης με δύο ιούς, δηλαδή του covid-19 και του ιού της γρίπης. Όπως αναφέρεται σε μελέτη από το ΗΒ έχει καταγραφεί ότι η συνλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%, όπως και ότι η συνλοίμωξη διπλασιάζει και τον κίνδυνο τα άτομα που νοσούν να χρειαστούν μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.

Όπως επεσήμανε η Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό στη χώρα μας συμπληρώνεται ένας μήνας συνταγογράφησης για το εμβόλιο της γρίπης και πρόσθεσε πως μέχρι χθες είχαν γίνει μερικές χιλιάδες πάνω από το 1 εκατ. δόσεις. Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου δεν πρέπει να συγχέουμε ένα απλό κρυολόγημα με τη γρίπη. «Μόλις πριν λίγες ώρες το CDC δημοσίευσε ένα μήνυμα για τη γρίπη καθώς παρατηρήθηκαν κρούσματα γρίπης H1N2 στην Κροατία», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με την ίδια μία δόση εμβολίου έπειτα από νόσηση έχει προστασία από τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Στις 21/10 δημοσιεύονται στο Nature στοιχεία από Σουηδία, Δανία και Γαλλία, μελέτησαν την αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά» είπε ακόμη, τονίζοντας πως ο συνδυασμός εμβολίων αποδείχτηκε -με βάση την συγκεκριμένη μελέτη- εξαιρετικά αποδοτικός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments