Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Μετά την αναβολή της ενημέρωσης, η Επιτροπή Εμβολιασμών ενημέρωσε τους πολίτες για την πορεία τους αυτό το διάστημα.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει στην Ελλάδα, ενώ σε ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τo εμβολιαστικό πρόγραμμα. Στην ενημέρωση συμμετέχει η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.165 νέες λοιμώξεις, 380 διασωληνωμένους και 25 θανάτους.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Αποδοτικός ο συνδυασμός εμβολίων

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις -και ειδικά στην μετάλλαξη Δέλτα- αλλά και για το mix and match στα εμβόλια (σ.σ. δηλαδή άλλο εμβόλιο στην πρώτη δόση κι άλλο στην δεύτερη). «Στις 21/10 δημοσιεύονται στο Nature στοιχεία από Σουηδία, Δανία και Γαλλία, μελέτησαν την αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά» είπε, τονίζοντας πως ο συνδυασμός εμβολίων αποδείχτηκε -με βάση την συγκεκριμένη μελέτη- εξαιρετικά αποδοτικός.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Κορωνοϊός ενημέρωση: Φόβοι για ταυτόχρονες λοιμώξεις

Από την αρχή της πανδημίας απασχολούσε το ενδεχόμενο του υψηλού κινδύνου της σύγχρονης λοίμωξης με δύο ιούς, δηλαδή του covid-19 και του ιού της γρίπης. Όπως αναφέρεται σε μελέτη από το ΗΒ έχει καταγραφεί ότι η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%, όπως και ότι η συνλοίμωξη διπλασιάζει και τον κίνδυνο τα άτομα που νοσούν να χρειαστούν μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.

Όπως επεσήμανε στη χώρα μας συμπληρώνεται ένας μήνας συνταγογράφησης για το εμβόλιο της γρίπης και πρόσθεσε πως μέχρι χθες είχαν γίνει μερικές χιλιάδες πάνω από το 1 εκατ. δόσεις. Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου δεν πρέπει να συγχέουμε ένα απλό κρυολόγημα με τη γρίπη. «Μόλις πριν λίγες ώρες το CDC δημοσίευσε ένα μήνυμα για τη γρίπη καθώς παρατηρήθηκαν κρούσματα γρίπης H1N2 στην Κροατία», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με την ίδια μία δόση εμβολίου έπειτα από νόσηση έχει προστασία από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Περισσότερα από 6,3 εκατ. συμπολίτες μας (60,5%) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμών τους επεσήμανε από την πλευρά του ο γ.γ πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Δείτε τη live:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments