Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει έναν από τους επικήδειους

Φώφη Γεννηματά: Ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει έναν από τους επικήδειους
Φώφη Γεννηματά: Επικήδειο θα εκφωνήσουν όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Την Φώφη Γεννηματά θα αποχαιρετήσει αύριο όλη η Ελλάδα στις 2 το μεσημέρι στην Μητρόπολη Αθηνών με την χώρα να είναι σε εθνικό πένθος, με τις σημαίες στα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες. Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 14:00 που θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία.

Φώφη Γεννηματά: Ποιοι θα εκφωνήσουν επικήδειους

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έναν από τους επικήδειους θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Γιώργος, που έχει και το όνομα του αείμνηστου πατέρα της. Επικήδειο θα εκφωνήσουν όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Φώφη Γεννηματά

Η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Φώφη Γεννηματά: Τα τελευταία λόγια στους συνεργάτες της

Η Φώφη Γεννηματά, δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να συνομιλεί με τους στενούς της συνεργάτες. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκαλύπτει τι τους έλεγε μέχρι που έχασε την επαφή με το περιβάλλον.

«Αυτό που μας έλεγε ήταν «προσέξτε την ενότητα της παράταξης», «κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία», «διαχειριστείτε την καθημερινότητα» και «κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα». Αυτά να ήταν και τα τελευταία λόγια- οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της. Παρά την επιβάρυνση της υγείας της αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα της παράταξης.

«Θα είχε τεράστια σημασία να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο με την ονομασία ”Φώφη Γεννηματά”»

«Θα είχε τεράστια σημασία να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο με την ονομασία “Φώφη Γεννηματά”. Εγώ το υιοθετώ και θα το προωθήσω. Είναι μια πολύ καλή ιδέα και μπράβο στον κ. Μόσιαλο που την είχε», τόνισε για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 κι 105,8. «Η πρόληψη είναι καθοριστικό στοιχείο για κάθε ασθένεια. «Πρέπει να φύγει ο φόβος που υπάρχει στους ανθρώπους να επισκεφθούν τον γιατρό», πρόσθεσε. Φώφη Γεννηματά

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θυμήθηκε ένα περιστατικό όταν την επισκέφθηκε στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη, όταν είχε αποχωρήσει από το ΣτΕ, ως επικεφαλής ενός Οργανισμού προώθησης της Διαιτησίας. «Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που κατανοούσε τα προβλήματα, την πραότητα, την ευγένεια, το ανοιχτό μυαλό, πως υιοθέτησε αμέσως προτάσεις που της κάναμε, η προθυμία να υιοθετήσει καινοτόμες προτάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φώφη Γεννηματά: Χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού αντί στεφάνων ζήτησε η οικογένεια

Η οικογένεια της προέδρου, εξέφρασε την τελευταία της επιθυμία μέσα από το γραφείο τύπου του κόμματος. Αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού. Η ίδια άλλωστε, δεν είχε κρύψει ποτέ την μεγάλη ευαισθησία που έχει στα παιδιά αλλά και στα ζητήματα που αφορούν την προστασία τους. Συχνά επισκεπτόταν ιδρύματα θέλοντας να βοηθήσει και να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ακόμη και στο τέλος, επιθυμεί την στήριξη των παιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments