Θέσεις Εργασίας

Πολεμικό Ναυτικό: Νέες θέσεις για ΟΒΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Νέες θέσεις για ΟΒΑ
Πολεμικό Ναυτικό: Με 15 νέους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης ενισχύεται το πολεμικό ναυτικό για βραχεία περίοδο 1 μέχρι 3 ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για 3 επιπλέον έτη.

Με 15 νέους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης ενισχύεται το πολεμικό ναυτικό για βραχεία περίοδο 1 μέχρι 3 ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για 3 επιπλέον έτη.

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα του Παραρτήματος «A» της παρούσας, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «Β», έως την 17 Νοεμβρίου 2021.

Ποια τα απαιτούμενα προσόντα

α. Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

β. Οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν πέντε (5) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Προσόντα και προϋποθέσεις ανακατάταξης

Οι οπλίτες και οι έφεδροι που επιθυμούν ανακατάταξη ή επανακατάταξη αντίστοιχα, πρέπει να πληρούν σωρευτικά κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αρχικά αναληφθείσα υποχρέωση, τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:

  • α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
  • β. Να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο 28ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας (γεννημένοι από 01 Ιανουαρίου 1994 και μεταγενέστερα).
  • γ. Να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.
  • δ. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και εξήντα (60) εκατοστών (1,60 μ.). ε. Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμεταλλεύσεως της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκλημα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Επίσης, να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα με απευθείας κλήση ή βούλευμα, για κακούργημα ή για τα ως άνω αδικήματα.
  • στ. Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους μήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία.
  • ζ. Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.
  • η. Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβαστεί του βαθμού τους, ούτε να έχει κινηθεί εναντίον τους σχετική διαδικασία

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments