Ελλάδα

Νίκος Σταυρίδης: Όταν προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα μπουκάλι ούζο

Νίκος Σταυρίδης: Όταν προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα μπουκάλι ούζο
Νίκος Σταυρίδης: Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν από την αρχή στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους κωμικούς του κινηματογράφου και του θεάτρου.  Ο ηθοποιός είναι γνωστός στους περισσότερους, όμως υπάρχει μια ιστορία για αυτόν που παραμένει αρκετά άγνωστη, αυτή της προσπάθειας να αυτοκτονήσει με ένα μπουκάλι ούζο. Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν από την αρχή στρωμένος με ροδοπέταλα… Νίκος Σταυρίδης

Κι αυτό διότι δεν έρχονταν προτάσεις για δουλειά, ενώ οι απορρίψεις και τα αρνητικά σχόλια τον πίκραιναν και είχαν αρχίσει να τον απογοητεύουν βαθιά. Η μοναδική πρόταση που δέχθηκε από το θέατρο “ Έντεν” να παίξει δίπλα στην Κούλα Γκιουζέπε αποδείχθηκε καταστροφική εισπρακτικά. Έτσι, πήρε την απόφαση να ανέβει στην Ακρόπολη, μαζί με ένα μπουκάλι ούζο, για να αυτοκτονήσει. Όμως, το ούζο λειτούργησε ενάντια στην άσχημη εξέλιξη που είχε βάλει στο μυαλό του. Μέθυσε και η προσπάθεια να δώσει τέλος στη ζωή του δεν περατώθηκε, καθώς ξέχασε τον λόγο για τον οποίο ανέβηκε στην Ακρόπολη.

Νίκος Σταυρίδης: Η άνοδός του

Τη δεκαετία του 1940 άρχισε να συγκροτεί δικούς του θιάσους και να συνεργάζεται με σπουδαίους συναδέλφους του, όπως τη Ρένα Βλαχοπούλου, τις αδελφές Καλουτά, την Καίτη Ντιριντάουα και τη Μαρίκα Νέζερ και την Καίτη Μπελίντα, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο και τη Σοφία Βέμπο, τον Κώστα Χατζηχρήστο και πολλούς άλλους. Μεσολάβησε ένα διάστημα του 1954-55 κατά το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Τάκη Μηλιάδη και τη Νανά Σκιαδά το θίασο «Ελληνική Μουσική Κωμωδία», στον οποίο ανέβασε επιθεωρήσεις αλλά και έργα πρόζας, όπως η κωμωδία “Δέκα μέρες στο Παρίσι”.

Διακρίθηκε ιδιαίτερα και για τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις. Έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1950 στην ταινία του Νίκου Τσιφόρου «Έλα στο θείο» και συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες του ίδιου του Ορέστη Λάσκου, του Πάνου Γλυκοφρύδη, του Αλέκου Σακελλάριου, του Γρηγόρη Γρηγορίου, του Κώστα Ανδρίτσου και σε πολλές άλλες.

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν απλός, προσιτός και φανατικός Ολυμπιακός. Προτιμούσε να βλέπει τις ταινίες του σε θερινά σινεμά ανάμεσα στο κοινό, παρά να παρευρίσκεται στις επίσημες πρεμιέρες. Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, στη γενέτειρά του τη Σάμο, στις 12 Δεκεμβρίου του 1987 και κηδεύτηκε δύο μέρες αργότερα στην Κηφισιά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments