Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απούσα από την σύνοδο για το κλίμα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απούσα από την σύνοδο για το κλίμα
Βασίλισσα Ελισάβετ: «Έπειτα από μια σύσταση που της δόθηκε να ξεκουραστεί, η βασίλισσα θα αναλαμβάνει ήπια καθήκοντα στο κάστρο του Ουίνδσορ», ανακοίνωσε το παλάτι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ηλικίας 95 ετών, αποφάσισε «δυστυχώς» να αποσυρθεί από τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26 έπειτα από σύσταση να «ξεκουραστεί», ανακοίνωσε σήμερα το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ανακοίνωση από το παλάτι

«Έπειτα από μια σύσταση που της δόθηκε να ξεκουραστεί, η βασίλισσα θα αναλαμβάνει ήπια καθήκοντα στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η μεγαλειότητά της αποφάσισε δυστυχώς να μην μεταβεί στη Γλασκόβη για να παραστεί στη δεξίωση της COP26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε το παλάτι σε ένα δελτίο τύπου, λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ελισάβετ χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία νύχτα στο νοσοκομείο.

«Η μεγαλειότητά της είναι απογοητευμένη που δεν μπορεί να παραστεί στη δεξίωση, όμως θα απευθυνθεί στους παριστάμενους αντιπροσώπους μέσω ενός βιντεοσκοπημένου βιντεομηνύματος», συμπλήρωσε το παλάτι.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πηγές από το παλάτι

Μια πηγή από το παλάτι ανέφερε πως η απόφαση να μην παραστεί στην COP26 ελήφθη ως ένα «λογικό μέτρο προφύλαξης», θέλοντας να ενημερώσει τους πάντες εκ των προτέρων. Η 95χρονη παραμένει σε καλή διάθεση και θέλει η COP26 να στεφθεί με επιτυχία, πρόσθεσε η πηγή.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι ακριβώς συνέβη

Έπειτα από ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα στις αρχές Οκτωβρίου, η Ελισάβετ ακύρωσε την προηγούμενη εβδομάδα μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, έπειτα από σύσταση των γιατρών της, που της ζήτησαν να ξεκουραστεί.

Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία νύχτα, την περασμένη Τετάρτη προς Πέμπτη, στο ιδιωτικό νοσοκομείο Edward VII του Λονδίνου, έχοντας υποβληθεί σε «προκαταρκτικές εξετάσεις».

Να σημειωθεί ότι την  περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο νοσοκομείο, επισήμως για «προκαταρκτικές» εξετάσεις. Το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθυστέρησε να αποκαλύψει τη νοσηλεία της, την πρώτη της από το 2013, προκάλεσε ερωτήματα και επικρίσεις για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους του παλατιού.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επιστροφή στα καθήκοντα της

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέλαβε την πρώτη επίσημη υποχρέωσή της, μετά την παραμονή της στο νοσοκομείο, νωρίτερα σήμερα, συμμετέχοντας σε δύο τηλεδιασκέψεις για να υποδεχθεί τους νέους πρέσβεις στη Βρετανία από τη Νότια Κορέα και την Ελβετία.

Το Reuters, που επικαλείται πηγές του Παλατιού, αναφέρει πως η βασίλισσα εξέφρασε την ελπίδα να μην αξιοποιηθεί η απουσία της από κάποιον για να μην παραστεί στο COP26. Κοινώς, δεδομένα γίνεται μια προσπάθεια να μην συνδεθεί αυτή η εξέλιξη με την κατάσταση της υγείας της, παρόλο φαντάζει αναπόφευκτο κάτι τέτοιο.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα αποφάσισε με λύπη ότι δεν θα ταξιδέψει στη Γλασκώβη για να παραστεί στη βραδινή δεξίωση του Cop26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου. Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι απογοητευμένη που δεν παρευρέθηκε στη δεξίωση, αλλά θα απευθύνει μια ομιλία στους συγκεντρωμένους αντιπροσώπους μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος», αναφέρει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Η 95χρονη έλαβε σήμερα μέρος στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της από τότε που γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί και αφότου χρειάστηκε να περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας, Γκουν Κιμ, και της Ελβετίας, Μάρκους Λάιτνερ, επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα ήταν χαμογελαστή και φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα. Ηταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, με τους γιατρούς της να της συστήνουν ανάπαυση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments