Πολιτική

Συνάντηση Δένδια – Κινέζου ΥΠΕΞ: Ρητή αναφορά στο Δίκαιο της Θάλασσας

Συνάντηση Δένδια – Κινέζου ΥΠΕΞ: Ρητή αναφορά στο Δίκαιο της Θάλασσας
Συνάντηση Δένδια – Κινέζου ΥΠΕΞ: Τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι, υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας, με τους δύο υπουργούς να συζητούν για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι  υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη  ο Νίκος Δένδιας, με τους δύο υπουργούς να συζητούν για το Δίκαιο της Θάλασσας, την ενίσχυση των διμερών εμπορικών συναλλαγών, των επενδύσεων, της πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και την περιοχή MENA.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι η κινεζική νομοθεσία είναι συμβατή και σέβεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας απαντώντας στην αναφορά του Νίκου Δένδια στο ζήτημα της κινεζικής νομοθεσίας σχετικά με την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Νότιο Σινική Θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία που η Ελλάδα, ως ναυτική χώρα, αποδίδει στο σημείο αυτό και ζήτησε να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετική αναφορά για το σεβασμό της εν λόγω Σύμβασης έκανε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών και κατά τις δημόσιες δηλώσεις του με τον Έλληνα ομόλογό του μετά το πέρας της συνάντησης.

Συνάντηση Δένδια – Κινέζου ΥΠΕΞ: Λίγα λόγια για τον Νίκο Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας είναι Έλληνας δικηγόρος, πολιτικός, και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Διατελεί Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα τις 7 Οκτωβρίου 1959. Κατάγεται από τους Παξούς. Παρακολούθησε τα μαθήματα των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας. Μετά από εξετάσεις του δόθηκε υποτροφία χάρη στην οποία έγινε μαθητής του Κολεγίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1978.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγχρόνως εργαζόταν στην Βιομηχανία «Γ. Σαράντης ΑΒΕΕ». Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1983 με Άριστα. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου παρακολούθησε μαθήματα Ναυτικού και Ασφαλιστικού Δικαίου στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου (UCL) και Εγκληματολογίας στην Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE). Το 1984 πήρε μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Laws – LL.M.) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 1985 κατατάχθηκε στο Στρατό, όπου υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στο πεζικό.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Έγινε μέλος της Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) το 1978. Τον ίδιο χρόνο εντάχθηκε στην Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ και ορίσθηκε κατ’ αρχήν στην Γραμματεία Ιδεολογικού, υπό τον Κώστα Καραμανλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έχει υποστηρίξει πως ο Νίκος Δένδιας προέρχεται από το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα. Τον ισχυρισμό διέψευσε ο Νίκος Δένδιας.

Υπήρξε συνδικαλιστής της Φοιτητικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) στο Πανεπιστήμιο, και εκλέχθηκε μετά τον Κώστα Καραμανλή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για δύο περιόδους. Το 1980 εκλέχτηκε στην Κεντρική Γραμματεία Φοιτητικού της ΟΝΝΕΔ. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής και υπεύθυνος διεθνών θεμάτων της εφημερίδας της ΟΝΝΕΔ, της Δημοκρατικής Πρωτοπορίας από το 1979 ως το 1981. Παρακολούθησε το 1980 ειδικό σεμινάριο ανωτέρων κομματικών στελεχών οργανωμένο από το Ίδρυμα Άντεναουερ και το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης, με διευθυντή τον Γιάννη Λούλη. Το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. Το Νοέμβριο του 2002 τοποθετήθηκε στην ομάδα κοινοβουλευτικού ελέγχου με αντικείμενο τον τουρισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments