Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
28η Οκτωβρίου: «Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλειά μας», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ παριελάμβανε, μεταξύ άλλων, πτώσεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της ελληνικής σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «Ζεύς» πραγματοποίησαν πτήσεις, ενώ φέτος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Η παρέλαση είχε διάρκεια μιας ώρας.

28η Οκτωβρίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση

28η Οκτωβρίου:28η Οκτωβρίου 28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου: «Το έπος του 1940 μας διδάσκει πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι»

«H επέτειος του Όχι είναι μια στιγμή περηφάνειας για το Έθνος μας», τόνισε η ΠτΔ, η οποία έκανε λόγο για «ημέρα δόξας όταν ο ελληνικός λαός αρνήθηκε να παραδοθεί και κατανίκησε τον εχθρό. Το έπος του 1940 μας διδάσκει πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», πρόσθεσε η κυρία Σακελλαροπούλου. «Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλειά μας και μας προστατεύουν από κάθε απειλή. Χρόνια πολλά», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

28η Οκτωβρίου: Κατέθεσε στεφάνι η ΠΤΔ

Στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε σήμερα το πρωί, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ίδια έφτασε στο σημείο στις 10:30 και την υποδέχτηκε με παιανίσματα η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού, καθώς και στρατιωτικό άγημα.

28η Οκτωβρίου

Όπως αναφέρει το Thestival, νωρίτερα έφτασαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας , ο Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας και Θράκης , ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Το “παρών” έδωσαν επίσης και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας. Αμέσως μετά την κατάθεση, τηρήθηκε ενος λεπτού και η μπάντα παιάνησε τον Εθνικό Ύμνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments