Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Που και πως θα γίνουν σήμερα οι παρελάσεις

28η Οκτωβρίου: Που και πως θα γίνουν σήμερα οι παρελάσεις
28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις μάσκες.

Αρκετές ήταν οι περιφερειακές ενότητες της χώρας αποφάσισαν την ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων σήμερα 28η Οκτωβρίου για την επέτειο του «ΟΧΙ», εν μέσω της αύξησης κρουσμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση, καθώς η μαθητική ακυρώθηκε λόγω εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σε αυτή θα συμμετάσχουν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ η διάρκειά της θα είναι μία ώρα.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη νέα «έκρηξη» της Covid 19 σε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές (μία στη Θεσσαλονίκη και 4 στο Βόλο και τη Λάρισα) για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

28η Οκτωβρίου: Που δεν θα γίνουν οι παρελάσεις

Η έξαρση της πανδημίας, πάντως, ιδίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα οδήγησε στη ματαίωση των παρελάσεων. Χαρακτηριστικά, στη Θεσσαλονίκη, η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και η χρονική διάρκειά της δεν θα ξεπερνά τη μία ώρα, ενώ θα πάρουν μέρος μόνο στρατιωτικά τμήματα.

28η Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση την Τετάρτη (27/10) εξαιτίας του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για εκείνη την ημέρα λόγω της κηδείας της Φώφης Γεννηματά. Όσον αφορά στην Κεντρική Μακεδονία, οι παρελάσεις δεν θα γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ημαθίας, της Πιερίας, της Πέλλας και του Κιλκίς, ενώ στις Σέρρες θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολικών μονάδων και των πολιτιστικών συλλόγων, ενώ το στρατιωτικό σκέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αποφασίστηκε οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου να πραγματοποιηθούν μόνο με σημαιοφόρους και παραστάτες σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Επίσης, με τη συμμετοχή μόνο των στρατιωτικών τμημάτων θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστου Μέτιου.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποφάσισε τη ματαίωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας. Συν τοις άλλοις, οι παρελάσεις ματαιώθηκαν ακόμα στα Καλάβρυτα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και στο Μέτσοβο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει με τις μάσκες

Σημειώνεται ότι οι παρελάσεις, στις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν, θα γίνουν υπό αυστηρά μέτρα. Σε οδηγία του το υπουργείο Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι». 28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα – Πειραιά

Λόγω διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους Δήμους της Αττικής έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Κεντρική Παρέλαση), από ώρα 09.00΄ μέχρι το πέρας της παρέλασης:

  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ [Καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών (Δοξολογία)], από ώρα 06.00΄ μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων:

  • Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, από ώρα 09.00΄μέχρι 14.00΄:

  • 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.
  • Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στους δρόμους που θα γίνουν οι παρελάσεις και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Αύξηση κλινών σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

«Το υπουργείο Υγείας παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, επεκτείνει τη συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς. Κορωνοϊός

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19:

  • Διακόσιες (200) κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.
  • Είκοσι (20) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.
  • Τριάντα (30) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Επίσης, για non Covid ασθενείς, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:

  • Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο, δέκα (10) κλίνες και δυο (2) κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
  • Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα (30) κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις (4) κλίνες ΜΕΘ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments