Οικονομία

Σεισμόπληκτοι Κρήτη: Επεκτείνονται οι δικαιούχοι αποζημιώσεων

Σεισμόπληκτοι Κρήτη: Επεκτείνονται οι δικαιούχοι αποζημιώσεων
Σεισμόπληκτοι Κρήτη: Το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό πως επεκτείνεται η περίμετρος των δικαιούχων που επλήγησαν από τον σεισμό της 27 ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό πως επεκτείνεται η περίμετρος των δικαιούχων που επλήγησαν από τον σεισμό της 27 ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Περιφέρεια Κρήτης.

Έτσι επεκτείνεται η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις

Ειδικότερα, από 22 Οκτωβρίου 2021, αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr μπορούν να υποβάλουν:

  • α) για προκαταβολή έναντι επιχορήγησης για τις ζημιές σε εξοπλισμό και μέσα παραγωγής, επιχειρήσεις όλου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και επιπλέον περιοχών του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων που μέχρι τώρα δεν είχαν ενταχθεί στην περίμετρο,
  • β) για αποζημίωση οικοσκευής, τα φυσικά πρόσωπα σε λοιπές περιοχές της Κρήτης που έχουν οριοθετηθεί και έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και
  • γ) για προκαταβολή έναντι στεγαστικής συνδρομής οι ιδιοκτήτες κτιρίων με ζημιές λόγω του σεισμού, σε λοιπές περιοχές της Κρήτης που έχουν οριοθετηθεί και έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για την καλύτερη και δικαιότερη κατανομή της στήριξης προς τους δικαιούχους πληγέντες, καθώς έχει, πλέον, προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία αυτοψιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κατά τη δεύτερη φάση, για την πληρωμή των ενισχύσεων, όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν:

  • α) το δελτίο επανελέγχου του ακινήτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το οποίο το κτίριο έχει κριθεί επικίνδυνο για χρήση («ΚΟΚΚΙΝΟ») ή προσωρινά ακατάλληλο για χρήση («ΚΙΤΡΙΝΟ») ή κατάλληλο για χρήση («ΠΡΑΣΙΝΟ») με ελαφρές βλάβες από τον σεισμό ή β) το δελτίο ταχείας αυτοψίας του ακινήτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το οποίο το κτίριο έχει κριθεί μη κατοικήσιμο σε περίπτωση που δεν έχει διενεργηθεί επανέλεγχος.

Τα εν λόγω έγγραφα – όπως θα ενημερωθούν από προσωποποιημένο μήνυμα από την ΑΑΔΕ – θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να τα υποβάλουν και οι δικαιούχοι που έχουν μέχρι τώρα υποβάλει αίτηση, είτε έχουν ήδη λάβει την ενίσχυση πρώτης αρωγής είτε όχι, ενώ παρέχεται η ευχέρεια τροποποίησης της υποβληθείσας αίτησης (αλλαγή αιτούμενου ποσού ή ανάκληση). Παράλληλα, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται έως τη 15 η Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments