Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Τα λόγια της Έφης όταν την συνέλαβαν

Επίθεση με βιτριόλι: Τα λόγια της Έφης όταν την συνέλαβαν
Επίθεση με βιτριόλι: Ο αστυνομικός που συνέλαβε την Έφη Κακαράντζουλα για τον παρολίγο φόνο της Ιωάννας μιλά για την στιγμή της σύλληψης.

Την επιβολή ποινής 15 ετών στην 36χρονη για την επίθεση με το βιτριόλι, είχε προτείνει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, η οποία είναι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή ενώ για το αδίκημα της απείθειας πρότεινε ποινή έξι μηνών.  Ο ένας από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος, Γιάννης Σγουρός, μιλά στον Alpha για την υπόθεση, για τα πρώτα λόγια της Έφης, αλλά και για τα βήματα που ακολούθησαν και έριξαν φως στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σγουρός ήταν και ο αστυνομικός που συνέλαβε την 26χρονη δράστιδα, ανέλυσε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από την εργασία της άτυχης Ιωάννας Παλιοσπύρου, όπου δέχτηκε την επίθεση με το καυστικό υγρό. Ωστόσο, ανέφερε πως το πρώτο στοιχείο της Ασφάλειας ήταν οι πινακίδες κυκλοφορίας του ταξί με το οποί διέφυγε η δράστιδα.

Η σύλληψη της 26χρονης

Αναφερόμενος στη σύλληψη της 26χρονης, ο αστυνομικός μετέφερε τα λόγια της: «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;», αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε όταν φτάσαμε στην πόρτα της.

Εννοούσε ότι δεν είχε καμία σχέση, καμία τριβή, με την Αστυνομία και την Ασφάλεια. Στο σπίτι της βρήκαμε την περούκα και το καρτοτηλέφωνο. Σχεδίασε την επίθεση, την διέπραξε, θεώρησε ότι πέτυχε, αλλά δεν πέταξε τα πειστήρια. Ήταν τα τρόπαιά της.», αναφέρει ο αστυνομικός.

Τι είπε ο εισαγγελέας σχετικά με το ελαφρυντικό

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στην κατηγορούμενη το συγκεκριμένο ελαφρυντικό επισημαίνοντας πως η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία. Επίθεση με βιτριόλι

Ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε ακόμη πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον 40χρονο. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου». Ολοκληρώνοντας ο εισαγγελέας είπε: «Την ενοχή της όπως απεφάνθη το δικαστήριο χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments