Ελλάδα

Πέθανε ο Γιώργος Μαρκάκης

Πέθανε ο Γιώργος Μαρκάκης
Γιώργος Μαρκάκης: Υπήρξε σπουδαίος γιατρός και δημιουργός του Μουσείου «Λυχνοστάτης».

Ο Γιώργος Μαρκάκης, ένας από τους σπουδαιότερους γιατρούς στην Κρήτη, δεν είναι πια μαζί μας. «Έφυγε» ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Ο ίδιος ήταν και δημιουργός του Μουσείου «Λυχνοστάτης».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μαρκάκης

Ο εκλιπών ήταν καθηγητής Οφθαλμολογίας, είχε καταγωγή από τη Σητεία, ενώ είχε ιδρύσει τον «Λυχνοστάτη». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μουσείου που είχε ιδρύσει έφυγε «ξαφνικά και ήσυχα» στο σπίτι του. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσείου:

«Ο Γιώργος Μαρκάκης, ο γιατρός και δημιουργός του Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» δεν είναι πια μαζί μας. Έσβησε ξαφνικά και ήσυχα, σήμερα το απόγευμα, στο σπίτι του, περιστοιχισμένος από όσα αγάπησε. Το φως του θα μας συνοδεύει.

Θα τον αποχαιρετήσουμε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στις 16.00, στον Ι.Ν. Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 15.00. Επιθυμίες του εκλιπόντος αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και να μην εκφωνηθούν επικήδειοι».

Η ανάρτηση στον λογαριασμό του «Λυχνοστάτη» στο Facebook

Γιώργος Μαρκάκης: Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» συνήλθε μετά την αναγγελία του αδόκητου θανάτου του προέδρου του και ιδρυτή του Μουσείου Γιώργου Μαρκάκη. Στο σχετικό ψήφισμά του αναφέρει: «Ο Γιώργης Μαρκάκης, εκτός από επιστήμονας που σφράγισε με την προσφορά του μια ολόκληρη εποχή στο χώρο της υγείας, υπήρξε ένας δόκιμος συγγραφέας με προσωπικό λογοτεχνικό ύφος, και κυρίως ένας δημιουργός ζωής και ομορφιάς.

Στο Μουσείο «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» μετουσίωσε σε πράξη την πίστη του στην οικολογία και την ανακύκλωση καθώς και τη δημιουργική σχέση του με την παράδοση, γεφυρώνοντας το χάσμα που χωρίζει το ζωντανό λαϊκό πολιτισμό από την επιστήμη. Εμείς οι φίλοι του Μουσείου θα συνεχίσουμε το έργο του και θα τον θυμόμαστε πάντα ν’ αγναντεύει την ομορφιά από το «αρχονταρίκι» του, ξέροντας πως αυτή ανήκει σ’ όλα τα μάτια που έχουν μάθει να την βλέπουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments