Lifestyle

Donatella Versace: Το δικό της μήνυμα για την ισότητα

Donatella Versace: Το δικό της μήνυμα για την ισότητα
Donatella Versace: Υπερασπίστηκε τον νόμο του DDL ZAN.

Το δικό της μήνυμα θέλησε να στείλει η Donatella Versace μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σχετικά με την κατάργηση του προοδευτικού, αριστερού, νόμου για την ισότητα και την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Ιταλών πολιτών, ο οποίος καταγγέλλει τη γλώσσα και τις πράξεις που ισοδυναμούν με θρησκευτικές, πολιτικές και φυλετικές διακρίσεις προσθέτοντας επιβαρυντικούς παράγοντες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο και την ταυτότητα φύλου.

«Ήταν βαθιά οδυνηρό να παρακολουθώ όσα συνέβησαν χθες στην ιταλική γερουσία, ειδικά σε μια εποχή που ο κόσμος γιορτάζει την περιεκτικότητα, τα δικαιώματα των LGBTQIA+ ατόμων, των γυναικών και των μειονοτήτων κάθε είδους. Η απώλεια του #ddlzan είναι μια ήττα που μας επηρεάζει όλους. Με αυτή την ψηφοφορία, κάναμε ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω. Ως Ιταλός πολίτης, ντρέπομαι γι’ αυτό. Δεν θα σταματήσω ποτέ να δανείζω τη φωνή μου και να δίνω την υποστήριξή μου στη δημιουργία μιας δίκαιης και δίκαιης κοινωνίας».

Τι είναι το DDL

Στην Ιταλία, το disegno di legge (DDL) είναι η αρχική φάση ενός νόμου που προτείνεται από ένα ή περισσότερα μέλη του κοινοβουλίου. Το νομοσχέδιο περιέχει ένα σύνολο άρθρων που πρέπει να συζητηθούν, ένα κάθε φορά, από τα διάφορα τμήματα του κοινοβουλίου και να περάσουν από διάφορα στάδια έγκρισης προτού γίνει αποτελεσματικός νόμος (ή όχι!). Ενώ η ψήφιση νόμων στην Ιταλία μπορεί μερικές φορές να ακολουθήσει έναν εύκολο δρόμο, αυτό δεν συμβαίνει με αυτούς που αφορούν τα δικαιώματα LGBTQI+. Τον Μάιο του 2016, η Ιταλία αναγνώρισε τις ενώσεις ομοφυλοφίλων, μια μνημειώδη στιγμή που θεωρείται ως το πρώτο βήμα στον μακρύ δρόμο για περισσότερα πολιτικά δικαιώματα και μεγαλύτερη ελευθερία. Από τότε, ωστόσο, η χώρα είχε πέντε κυβερνήσεις, εκλογές και ακόμη και μια πανδημία, αλλά η πρόοδος έχει παραμείνει ως επί το πλείστον σε αδιέξοδο.

Τι είναι το DDL Zan;

Ο Alessandro Zan (μέλος του Partito Democratico, του μεγαλύτερου αριστερού πολιτικού κόμματος της Ιταλίας) εισήγαγε το DDL που επεκτείνει το Legge Marino (νόμος που ψηφίστηκε το 1993), ο οποίος καταγγέλλει τη γλώσσα και τις πράξεις που ισοδυναμούν με θρησκευτικές, πολιτικές και φυλετικές διακρίσεις προσθέτοντας επιβαρυντικούς παράγοντες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο και την ταυτότητα φύλου. Εάν εγκριθεί, όσοι κάνουν διακρίσεις σε βάρος μέλους της κοινότητας LGBTQI+ (μαζί με άλλες κατηγορίες που περιλαμβάνονται στον νόμο του Μαρίνου) θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών ή με κοινωφελή εργασία. Το DDL Zan είναι μια περιεκτική πρόταση που στοχεύει στην προστασία όλων των Ιταλών πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments