Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Ελλάδα είναι τελευταία στην αύξηση των καυσίμων»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Ελλάδα είναι τελευταία στην αύξηση των καυσίμων»
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σήμερα σε μια σειρά θεμάτων όπως η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα, για το ζήτημα της καταδίωξης στο Πέραμα, για την Ελλάδα και τα καύσιμα και για τις θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σήμερα σε μια σειρά θεμάτων όπως η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα, για το ζήτημα της καταδίωξης στο Πέραμα, για την Ελλάδα και τα καύσιμα και για τις θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία.

Για τα καύσιμα

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «υπαρκτό και παγκόσμιο» το φαινόμενο της ακρίβειας, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόβλεψη για 4,5% πληθωρισμό στη Γερμανία. Σημείωσε ότι, «οι Ισπανοί, που έχουν πολύ μεγαλύτερη αύξηση από εμάς ανακοίνωσαν μείωση φόρων» και τόνισε πως «η Ελλάδα στα καύσιμα είναι στην τελευταία θέση από όλους». «Αυτήν τη στιγμή, η Ελλάδα καταφέρνει και στέκεται πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλούμενος τα ευρωπαϊκά στοιχεία.

Για τις θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία

«Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν», ξεκαθάρισε και ερωτηθείς σχετικά με το αν να δοθεί κοινωνικό μέρισμα είπε πως «είναι  τελείως αδύνατο να τοποθετηθώ τώρα, θα ξέρουμε το Δεκέμβριο».

Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στα ναυπηγεία και τις επενδύσεις που γίνονται εκεί. «Βρήκαμε  τρία ναυπηγεία κλειστά όταν αναλάβαμε, σκοπός μας είναι να αφήσουμε τρία ναυπηγεία ανοιχτά», είπε τονίζοντας πως «οι θέσεις εργασίας είναι εξασφαλισμένες».

Για το περιστατικό στο Πέραμα

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί δείχνει ότι, και ο ανακριτής και ο εισαγγελέας πείστηκαν ότι κινδύνευσε η ζωή τους», εκτίμησε, χαρακτηρίζοντας  «σωστή την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης» .

Χαρακτήρισε «υποκριτικό «ο Γεωργιάδης να μην μπορεί τη γνώμη του, αλλά ο Τζανακόπουλος να πηγαίνει και να λέει ότι οι αστυνομικοί σκότωσαν το παιδί» και σημείωσε ότι, «η διαδικασία θα κάνει 6-7 χρόνια να ολοκληρωθεί, τονίζοντας ότι, «οι πολιτικοί είμαστε για να εκφράζουμε γνώμες και να λαμβάνουμε θέση στα πράγματα».

«Πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το πότε θα χρησιμοποιεί ο αστυνομικός το όπλο του», είπε, παρατηρώντας πως «σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, όταν ο αστυνομικός κάνει τη χρήση του όπλου του, δεν κρίνεται όπως ο πολίτης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments