Πολιτική

ΚΙΝΑΛ πρόεδρος: Έντονες διεργασίες για μεταβατικό επικεφαλής της ΚΟ

ΚΙΝΑΛ πρόεδρος: Έντονες διεργασίες για μεταβατικό επικεφαλής της ΚΟ
ΚΙΝΑΛ πρόεδρος: Έντονες είναι οι διεργασίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σχετικά με το θέμα του μεταβατικού επικεφαλή μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της Φώφης Γεννηματά και το εθνικό πένθος που κηρύχθηκε από τον Πρωθυπουργό, συνεχίζονται οι διεργασίες για το ΚΙΝΑΛ. Την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τις εκκρεμότητες που προκύπτουν μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν φωνές που λένε πως την εκπροσώπηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μπορούν να αναλάβουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου. Όμως υπάρχουν και αυτοί που λένε πως θα πρέπει να εκλεγεί μεταβατικός πρόεδρος στην ΚΟ που θα εκπροσωπεί το κόμμα στην Βουλή μέχρι την εκλογή αρχηγού.

Τι προτείνει ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο γραμματέας της Κ.Ο., Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ότι θα συγκαλέσει και τους 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, και η εισήγηση του θα είναι, «για τη λειτουργία της Κ.Ο στο πλαίσιο της ενότητας που μας παρήγγειλε η πρόεδρος μας αλλά και της αναγκαίας συνέχειας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της».

Συγκεκριμένα ο γραμματέας είπε: «Έως την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν».

Ο κ. Κεγκέρογλου προσέθεσε ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας γίνεται αφού υπάρχουν και επείγοντα λειτουργικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενώ υπενθύμισε ότι «οι εκλογές στις 5 ή και 12 Δεκεμβρίου όπου θα αναδειχτεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, γίνονται με τη διαδικασία που έχει δρομολογήσει η πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά».

Χριστοδουλάκης: “Η ονοματολογία για θεσμικό αρχηγό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”

Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “η Φώφη Γεννηματά μας άφησε ως πολιτική παρακαταθήκη ένα τρίπτυχο που αφορά την ενότητα της παράταξης, που με κόπο και πολλά εμπόδια κατάφερε να θωρακίσει υπό δύσκολες συνθήκες, την αυτονομία της παράταξης και τη δική της, συγκεκριμένη ταυτότητα”.

“Αυτό το τρίπτυχο, είναι ασυγχώρητο για μένα να μην βρει ευήκοα ώτα και στους υποψηφίους και στα μέλη και φίλους της παράταξης. Φυσικά υπάρχουν κίνδυνοι, φυσικά υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες αλλά είναι στο χέρι όλων μας να θωρακίσουμε και την ενότητα αλλά και την προοπτική του χώρου μέσα από τις διαδικασίες, που “τρέχουν” με ορίζοντα την 5η Δεκεμβρίου, αλλά κυρίως μετά από αυτές να βγούμε μαζί ενωμένοι και ισχυρότεροι και να τιμήσουμε και την ίδια αλλά και την ιστορία και το πολιτικό φορτίο της παράταξης, που μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια” περιέγραψε.

“Μίλησα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος χθες και από ότι με ενημέρωσε δεν έχει κανένα επίσημο αίτημα, που να αφορά σε οποιαδήποτε αλλαγή της διαδικασίας και ως προς τα χρονοδιαγράμματα αλλά και ως προς το ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο έχει αποφασιστεί. Έχουν φτάσει στα αυτιά μας διάφορες διαρροές από περιβάλλοντα, αλλά προφανώς το θεσμικό και διαδικαστικό πλαίσιο δεν μπορεί να απαντήσει σε τέτοιου είδους θέματα” υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

“Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας, θα κληθούν για πρώτη φορά και εκπρόσωποι των υποψηφίων στη συνεδρίαση αυτή και θα υπάρχει το πεδίο ο καθένας να θέσει τους προβληματισμούς του. Επί της ουσίας όμως, και έχει την αξία του αυτό, η ίδια η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών” πρόσθεσε. “Δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής του χρονικού πλαισίου της εκλογικής διαδικασίας” υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments