Ελλάδα

Βιτριόλι επίθεση: Σε πόσα χρόνια θα αποφυλακιστεί η δράστρια

Βιτριόλι επίθεση: Σε πόσα χρόνια θα αποφυλακιστεί η δράστρια
Βιτριόλι επίθεση: Καταπέλτης ήταν το δικαστήριο κατά της Έφης Κακαράντζουλα, καθώς της επέβαλλε τη μέγιστη των ποινών.

Την επιβολή ποινής 15 ετών στην 36χρονη για την επίθεση με το βιτριόλι, είχε προτείνει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, η οποία είναι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή ενώ για το αδίκημα της απείθειας πρότεινε ποινή έξι μηνών. Ανέφερε δε ότι η κατηγορούμενη είναι «επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα».

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 3 μήνες για το πλημμέλημα της απείθειας. Νωρίτερα οι δικαστές απάντησαν ομόφωνα όχι σε ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη που ζήτησε να της αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Σε πόσα χρόνια θα βγει από τη φυλακή

Αν και η απόφαση του δικαστηρίου επιβάλλει ποινή 15 ετών αυτό δεν σημαίνει ότι η δράστιδα θα μείνει εντός φυλακής 15 χρόνια. Όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, η 36χρονη θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής και σε 5,5-6 χρόνια θα είναι έξω.

Πώς γίνεται αυτό; Η 36χρονη θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής, ενώ θα συνυπολογιστούν και τα μεροκάματα που κάνει εντός φυλακής, για τα οποία είχε ενημερωθεί από την πρώτη μέρα, γι’ αυτό άλλωστε και τα ζήτησε. Αν αφαιρεθεί και ο 1,5 χρόνος που είναι προφυλακισμένη καταλήγουμε στο νούμερο που είπε ο κ. Λύτρας.

«Επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια»

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται πως η ποινή των 15 ετών και 3 μηνών κατά συγχώνευση που επέβαλε το δικαστήριο στην Εφη Κακαράντζουλα θα είναι χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα. Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, διότι η κατηγορούμενη – όπως ανέφερε – είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα.

Ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτησή του: «Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή της παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα.

Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments