Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 30/10: 4696 νέα κρούσματα και 38 θάνατοι – Στους 404 οι διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 30/10: 4696 νέα κρούσματα και 38 θάνατοι – Στους 404 οι διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 30/10: Αναλυτικά τα στοιχεία από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τη διασπορά του ιού στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν σήμερα Σάββατο 30/10 είναι 4.696 , εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Υπενθυμίζουμε πως χθες Παρασκευή 29/10, τα κρούσματα ανήλθαν σε συνολικά 3.643, ενώ στην Αττική καταγράφηκαν 599 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 661 νέες λοιμώξεις

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 739.448 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 159 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.023 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κρούσματα σήμερα 30/10: Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.894 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 404 (59.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 344 (85.15%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 60 (14.85%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.312 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή -6.1%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Κρούσματα σήμερα 30/10: Ποια μέτρα εξετάζονται

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, θα αφορούν αποκλειστικά στις «κόκκινες» περιοχές και τους μεικτούς χώρους, δηλαδή αυτούς που μπαίνουν και ανεμβολίαστοι πολίτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, εξετάζονται τα εξής μέτρα:

  • Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους (από 1,5 μέτρο στα 2), περιορίζοντας έτσι την πληρότητα.
  • Να κάθονται λιγότερα άτομα στο τραπέζι (από 10 άτομα που ισχύει τώρα να πάμε ενδεχομένως στα 6).
  • Να κάνουν ένα παραπάνω rapid test οι εργαζόμενοι στην εστίαση, δηλαδή από 2 την εβδομάδα να πάμε στα 3.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί με αυστηρά πρόστιμα όσες επιχειρήσεις εστίασης δεν έχουν κάποιον εργαζόμενο στην είσοδο για να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης των πελατών. Επίσης, χθες εξέδωσε ανακοίνωση υπενθύμισης και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Κρούσματα σήμερα 30/10

Οι μεικτοί χώροι στο «στόχαστρο»

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως αναμενόταν, ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ή τοπικά lockdown, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Η βασική μας διαφορά με πέρσι είναι πως η οικονομία λειτουργεί κανονικά επειδή ακριβώς έχουμε το εμβόλιο», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία λέγοντας πως «το 86-90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή από τους 380 διασωληνωμένους, οι 340 είναι ανεμβολίαστοι.

«Έχουμε 1.300 κλίνες ΜΕΘ, παίρνουμε κι άλλες από τους ιδιώτες, έχουμε πάρει 200 κλίνες μόνο στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα έχουμε πάρει 30 κλίνες Covid και 30 για έκτακτα χειρουργικά περιστατικά και αντίστοιχο αριθμό στον Βόλο. Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε, όμως και νοσοκομεία και γιατρούς», είπε ο υπουργός. Κρούσματα σήμερα 30/10

Σε ανοιχτή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους

Σχετικά με τη λήψη περιοριστικών μέτρων, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως υπάρχει επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους για την επιδημιολογική κατάσταση.

«Οι αποφάσεις που έχουμε πάρει είναι μετά από συζήτηση με την Επιτροπή λοιμωξιολόγων», ανέφερε ο κ. Πλεύρης σχετικά με το αν έρχονται νέα μέτρα, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια τοπικά lockdown, ούτε περιορισμοί σε χώρους με αμιγώς εμβολιασμένους. Αν υπάρξουν μέτρα θα ισχύουν για τους μεικτούς χώρους (σ.σ. εκεί δηλαδή που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι), όπως στα θέατρα».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία από ειδικούς και κυβέρνηση πως στους κλειστούς χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments