Πως Να

Πως να ελέγξετε τα οικονομικά σας

Πως να ελέγξετε τα οικονομικά σας
Οικονομία: Δείτε πως θα φέρετε την πολυπόθητη ισορροπία στα οικονομικά σας και επιτέλους να αρχίσετε την αποταμίευση που καιρό επιθυμούσατε.

Αν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές έχετε μείνει (πάλι) χωρίς χρήματα στην τσέπη, τότε ίσως κάτι κάνετε λάθος. Για αυτό λοιπόν, πρέπει να αλλάξετε την τακτική σας. Αν το πράξετε, ακόμη κι αν ανήκετε σε νοικοκυριά με περιορισμένα εισοδήματα, σίγουρα θα δείτε μία θετική αλλαγή στην διαχείριση των οικονομικών σας. Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να κάνετε οικονομία!

Οικονομία: Πως θα το κάνετε;

Οργανωθείτε λοιπόν

Βάλτε σε τάξη τα έσοδα και έξοδα, κρατήστε μηνιαίο λογαριασμό, τσεκάρετε τις κάρτες, το ταμείο (κι ας είναι μείον) και τις γραφειοκρατικές σας υποχρεώσεις και φροντίστε να μην αφήνετε τίποτε «για μετά». Αν όλα αυτά σας πελαγώνουν, υπάρχουν και εφαρμογές που το κάνουν πιο εύκολο.

Πάρτε έναν λογιστή

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα αξίζει, για να έχετε τα πάντα σε τάξη και το μυαλό σας ήσυχο. Αν δεν έχετε τις απαιτούμενες γνώσεις απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, ώστε να μην κάνετε καμιά «πατάτα» που θα σας φορτώσει με πρόστιμα.

Μην πιστεύετε και ερευνήστε

Μπορεί όταν έκανες συμβόλαιο σε μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας ή ίντερνετ, να θεώρησες ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα με την συγκεκριμένη τιμή ήταν ταμάμ για τα οικονομικά σου. Ισχύει όμως το ίδιο και σήμερα; Τσέκαρε για τυχόν νέα προγράμματα άλλων εταιριών και φρόντισε πριν αγοράσεις οτιδήποτε, να κάνεις καλή έρευνα. Η λογική «που να τρέχω να ψάχνω» θα σου κοστίσει ακριβά, να ξέρεις.

Άστο κάτω αυτό!

Ναι είναι δύσκολο με όλον αυτόν τον βομβαρδισμό από προσφορές και εκπτώσεις να μην παρασυρθείτε να (υπερ) καταναλώσετε, αλλά οφείλετε να είστε συγκρατημένοι. Δεν χρειάζεται με το που θα πάρετε χρήματα στα χέρια σας να σηκώσετε το ίντερνετ σε αγορές. Η οικονομική (και ψυχολογική) σταθερότητα θα επέλθει μόνο όταν θα καταφέρετε να ελέγξετε τις παρορμήσεις σας. Το λέει και ο Μπακιρτζής.

Αποταμίευση τώρα

Ο παραδοσιακός κουμπαράς που σας πήραν οι γονείς σας τώρα δικαιώνεται. Η ζωή παίζει παιχνίδια και ποτέ δεν ξέρουμε τι έκτακτο έξοδο θα έχουμε, επομένως οφείλετε να εδραιώσετε μια πηγή εσόδων έκτακτης ανάγκης είτε αυτή λέγεται «κουμπαράς», είτε κάποιο πρόγραμμα αποταμίευσης σε τράπεζα.

Εκμεταλλευτείτε το τσάμπα

Από εκδηλώσεις θεατρικές και συναυλίες, μέχρι ξεναγήσεις, βιβλία και κάθε λογής σεμινάρια, το τσάμπα δεν έχει πεθάνει (ακόμα) και αν ψάξετε καλά θα βρείτε πράγματα που μπορείτε να κάνετε ή να πάρετε χωρίς να πληρώσετε πολλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments