Διεθνή

Ερντογάν: Τι είπε στον Μακρόν για την Ελλάδα

Ερντογάν: Τι είπε στον Μακρόν για την Ελλάδα
Ερντογάν: Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τέλος των εργασιών του G20 της Ρώμης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στο Μακρόν την ανησυχία τους για την πώληση των όπλων στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι μεταξύ των άλλων είχε διμερείς συναντήσεις με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Ερντογάν: Όλα όσα σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος

«Με τον Αμερικανό πρόεδρο μιλήσαμε για τον εκσυγχρονισμό των F-16 που διαθέτουμε και ίσως για την αγορά νέων. Διαπίστωσα μια θετική προσέγγιση», τόνισε ο Ερντογάν. Δεν έγινε, όμως – όπως πρόσθεσε- καμία αναφορά στην ανατολική Μεσόγειο.

Όσο για την συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, τόνισε ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Λιβύη και στην διεθνή διάσκεψη που ετοιμάζεται να οργανώσει το Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση, παράλληλα, συζητήθηκε και η κατάσταση στο Αφγανιστάν και την Συρία.

«Εκφράσαμε και την ανησυχία μας για την πώληση των όπλων στην Ελλάδα. Μιλήσαμε ανοικτά, με μια ευρεία ατζέντα» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος εξάλλου στη διμερή του συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε:

«Μετά τις σημερινές συζητήσεις, θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Ιδίως σε ό,τι αφορά την αμυντική βιομηχανία και στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών των δυο χωρών μας».

Ερντογάν: Λίγα λόγια για τον Τούρκο πρόεδρο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι Τούρκος πολιτικός, πρόεδρος της Τουρκίας από τον Αύγουστο του 2014. Διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός της χώρας από το 2003 έως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες, ενώ υπηρέτησε και ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1954 στην Κασίμπασα αλλά τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Ρίζε, μια πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Πριν ακόμα έρθει στην ζωή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οικογένειά του ζούσε στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Ο πατέρας του υπηρετούσε λιμενικός στην Ρίζε έως την στιγμή που η οικογένεια αποφάσισε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πουλούσε λεμονάδες και κουλούρια όταν ήταν μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του οικονομικά. Πήγε Δημοτικό Σχολείο στο Κασίμπασα το 1960 και μέχρι το 1973 φοιτούσε στο θρησκευτικό σχολείο Ιμάμ Χατίπ στην Κωνσταντινούπολη.

  • Η ποδοσφαιρική καριέρα

Μεταξύ 1969 και 1982 έπαιζε ποδόσφαιρο σε τοπικές ομάδες και στα 16 του πιστεύεται ότι άρχισε τα επαγγελματικά του βήματα. Είχε παίξει στην Κασίμπασα Σπορ και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η Φενέρμπαχτσέ ήθελε να του κάνει συμβόλαιο αλλά δεν τον άφησε ο πατέρας του. Το γήπεδο της Κασίμπασα έχει το όνομά του.

svg%3E

Ερντογάν: Ο γάμος με την ΕμινέΟ Ερντογάν παντρεύτηκε την Εμινέ Γκιουλμπαράν στις 4 Ιουλίου 1978. Μαζί έκαναν δυο γιους και δυο κόρες. Τον Αχμέτ Μπουράκ και τον Νετζμεντίν Μπιλάλ και την Εσρά και την Σουμεγιέ. Ο πατέρας του Αχμέτ Ερντογάν πέθανε το 1988 και η 88χρονη μητέρα του Τενζιλέ Ερντογάν πέθανε το 2011.

svg%3EΕρντογάν: Το μικρόβιο της πολιτικής

Το είχε από μικρός. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην διοίκηση επιχειρήσεων και ενώ ασχολιόταν και με την αγαπημένη του μπάλα, ο Ερντογάν άρχισε να ασχολείται με την πολιτική. Εντάχθηκε στην αντικομμουνιστική Τουρκική Εθνική Ένωση Φοιτητών. Το 1974 έγραψε και θεατρικό έργο το οποίο και σκηνοθέτησε αλλά και πρωταγωνίστησε. Σε αυτό παρουσίαζε την Μασονία, τον Κομμουνισμό και τον Ιουδαϊσμό ως διαβολικά. Το 1976 τέθηκε επικεφαλής της νεολαίας του Ισλαμιστικού Κόμματος MSP στην Κωνσταντινούπολη.

Ανέβηκε πολύ γρήγορα στην ιεραρχία του κόμματος και μάλιστα εξελέγη και βουλευτής το 1991 αλλά δεν του επετράπη να καταλάβει την έδρα. Όλα αυτά έως τις τοπικές εκλογές στις 27 Μαρτίου του 1994. Ο Ερντογάν εξελέγη δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Έλυσε βασικά προβλήματα της πόλης όπως η υδροδότηση, η ρύπανση αλλά και το κυκλοφοριακό χάος.Έκανε έργα που έμειναν στην ιστορία όπως πάνω από 50 γέφυρες και πολλούς καινούριους δρόμους.

Ο υπερχρεωμένος δήμος έγινε πάλι οικονομικά ανθηρός και η φήμη του άρχισε να ξεπερνά τα όρια της χώρας του. Τα Ηνωμένα Έθνη μάλιστα τον είχαν τιμήσει για τα έργα του στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments