Οικονομία

ΔΕΗ: Εκτίμηση για 80% υψηλότερα έσοδα σε σχέση με την αρχική στόχευση

ΔΕΗ: Εκτίμηση για 80% υψηλότερα έσοδα σε σχέση με την αρχική στόχευση
ΔΕΗ: Εκτίμηση για 80% υψηλότερα σε σχέση με την αρχική στόχευση αναμένεται να είναι τα έσοδα της ΔΕΗ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η οποία και ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Εκτίμηση για 80% υψηλότερα σε σχέση με την αρχική στόχευση αναμένεται να είναι τα έσοδα της ΔΕΗ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η οποία και ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Τι αποφασίστηκε στο ΔΣ

Στο ΔΣ της επιχείρησης που ελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, θα εκδοθούν από 130 έως 150 εκατ. νέες μετοχές με τιμή διάθεσης θα διαμορφωθεί από 8,50 ευρώ έως 9 ευρώ. Έτσι τα κεφάλαια που θα αντληθούν κυμαίνονται από 1,105 δισ. ευρώ έως 1,350 δισ. ευρώ, έναντι 750 εκατ. που ήταν η αρχική στόχευση της εταιρείας.

Παράλληλα, η Selath Holdings έχει έρθει σε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την απόκτηση συμμετοχής 10% στο μετοχικό κεφάλαιο με τη διάθεση έως και 395 εκατ. ευρώ, η οποία επιβεβαίωσε το κλίμα για υπερκάλυψη της έκδοσης σε τιμή αντίστοιχη με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ.

Τι προβλέπεται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

  • Αύριο Δευτέρα αναμένεται η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
  • Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.
  • Προτεραιότητα στην κατανομή των μετοχών θα έχουν οι υφιστάμενοι στις 2 Νοεμβρίου μέτοχοι της ΔΕΗ.
ΔΕΗ

ΔΕΗ: Δόθηκε το τελικό “ok” για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ αναμένονται να φθάσουν τα κεφάλαια που θα αντλήσει η ΔΕΗ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μετά τις αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο. Αναμένεται να εκδοθούν  από 130 έως 150 εκατ. νέες μετοχές, με την τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται από 8,50 ευρώ έως 9 ευρώ. Το εύρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν, θα κυμανθεί από 1,105 δισ. έως 1,350 δισ. ευρώ.

Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου, με συνδυασμό δημόσιας εγγραφής και ιδιωτικής τοποθέτησης, προκειμένου να σταλεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η έγκριση της Επιτροπής αναμένεται τη Δευτέρα, ενώ το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments