Ελλάδα

ΕΛΙΑΜΕΠ: Εκδήλωση για τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό της Βορείου Ελλάδας

ΕΛΙΑΜΕΠ: Εκδήλωση για τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό της Βορείου Ελλάδας
ΕΛΙΑΜΕΠ: Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικονομικές Σχέσεις Ελλάδας – Αμερικής και το Μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας», διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός της Βορείου Ελλάδας.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικονομικές Σχέσεις Ελλάδας – Αμερικής και το Μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας», διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός της Βορείου Ελλάδας.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην ενεργειακή αναβάθμιση της Βορείου Ελλάδας και του αντίκτυπου που αυτή έχει για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Η κατασκευή του αγωγού TAP, η δημιουργία πλωτής βάσης επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και οι δυνατότητες συμπράξεων στον τομέα της πράσινης ενέργειας αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Εισαγωγή: Γιώργος Τζογόπουλος, Ερευνητής, ΕΛΙΑΜΕΠ

Συζητούν: Μαρίκα Καραγιάννη, Ειδική Επιστήμων για την Ενέργεια/Διδάσκουσα, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος/ Επιστημονική Συνεργάτιδα, ΕΛΙΑΜΕΠ

Σωτήρης Σέρμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/ Ερευνητής, ΕΛΙΑΜΕΠ

Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Συντονίζει η Σοφία Χύτου, Δημοσιογράφος, pagenews.gr

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:00-18:00 και θα μεταδίδεται ζωντανά στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και στους επίσημους λογαριασμούς του ΕΛΙΑΜΕΠ στο YouTube και στο Facebook.

Μπορείτε να στέλνετε τα ερωτήματά σας προς τους ομιλητές πριν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο [email protected]

Με την ευγενική υποστήριξη:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments