Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, η Επιτροπή Εμβολιασμών ενημέρωσε τους πολίτες για την πορεία των εμβολιασμών.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει σε όλο τον κόσμο, ενώ σε ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία από την Επιτροπή Εμβολιασμών. Στην ενημέρωση συμμετείχαν, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.449 νέες λοιμώξεις, ενώ στην Αττική καταγράφηκαν 1.021 νέες και στη Θεσσαλονίκη 828.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τι ισχύει για φυσική και ανοσία από το εμβόλιο

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε αρχικά στην διάρκεια της ανοσίας, η οποία γνωρίζουμε πια πως έχει διάρκεια έξι μήνες.

«Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν αν υπερτερεί η ανοσία από τη φυσικό νόσο σε σχέση με την ανοσία από το εμβόλιο» είπε στην συνέχεια η Μαρία Θεοδωρίδου. Και συνέχισε: «Πρόσφατα δεδομένα δημοσιεύονται στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του CDC και προέρχονται από ένα δίκτυο 187 νοσοκομείων διάφορων Πολιτειών των ΗΠΑ και αφορά σε 7.000 εισαγωγές ασθενών με συμπτώματα παρόμοια με της λοίμωξης Covid, όχι με Covid.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει με Covid 3 έως 5,5 μήνες πριν την εισαγωγή τους, είχαν 5,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν με Covid που διαπιστώθηκε εργαστηριακά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Σε σχέση πάντα με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν προηγούμενη λοίμωξη.

Τα δεδομένα αυτής της μελέτης ισχυροποιούν το γεγονός πως ο εμβολιασμός προσφέρει ψηλή και σταθερή ανοσία που υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση. Η μελέτη αυτή αποδυναμώνει όπως είναι σαφές τις απόψεις πολλών ατόμων που υποστηρίζουν ότι η νόσηση είναι ένα είδος φυσικού εμβολίου και γι’ αυτό και το προτιμούν. Η νόσος Covid όπως δείχνουν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι στη χώρα μας και παντού, είναι απειλητική και μπορεί να αφαιρέσει το πολύτιμο αγαθό της ζωής».

Κορωνοϊός ενημέρωση: Όσα τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε: «Ξεπεράσαμε τους 12,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Το 63,4% έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση. Στον Ευρώπη, ο μέσος όρος είναι στο 68,8%. Το 60,8% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του στη χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 16η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς. Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα αναμνηστικής δόσης για Johnson & Johnson, που θα είναι με το ίδιο εμβόλιο, Pfizer και λίγο αργότερα, με Moderna. Για την αναμνηστική δόση ατόμων κάτω των 50 ετών, αύριο θα αποφασίσει η Επιτροπή Εμβολιασμών και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα».

Κορωνοϊός ενημέρωση: Δείτε τη ζωντανά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments