Ελλάδα

Πανδημία: Δεύτερη σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία Τσιόδρα

Πανδημία: Δεύτερη σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία Τσιόδρα
Πανδημία: Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και δεύτερη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.

Μετά την πρωϊνή τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πανδημία, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη έκτακτη σύσκεψη για το ίδιο ζήτημα. Η δεύτερη διάσκεψη έγινε μεταξύ των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, για το ίδιο ζήτημα. 

Πιο συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το πρωϊ συζητήθηκαν νέα μέτρα για την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται ραγδαία αύξηση κορονοϊού, αλλά και εντατικοποίηση των ελέγχων σε εστίαση και διασκέδαση. Κρούσματα σήμερα 04/10

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Από το πρωί της Δευτέρας, έχει προταθεί στους μεικτούς εξωτερικούς χώρους να έχει μόνο στέγαστρα, ενώ παράλληλα μελετάται υποχρεωτικό rapid test (τρία στον αριθμό) σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στη ψυχαγωγία και την εστίαση (το κόστος θα το επιβαρύνονται οι ίδιοι).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή. Οι ειδικοί θα αναλύσουν και θα αξιολογήσουν τα δεδομένα, κυρίως στις περιοχές που το ιικό φορτίο είναι επιβαρυμένο και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα πλέγμα παρεμβάσεων το οποίο θα μπορέσει να ανακόψει τη διασπορά αλλά κυρίως να περιορίσει την πίεση που δέχεται στη Βόρεια Ελλάδα το ΕΣΥ.

Αναμένονται 5.000 ημερήσια κρούσματα

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι από το γεγονός ότι ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να εκτιμούν ότι τον Δεκέμβριο μπορούμε να δούμε πάνω από 5.500 κρούσματα κατά μέσο όρο. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται κάποια παραπάνω μέτρα σε θέατρα και σινεμά και απαγόρευση μουσικής σε εξωτερικούς χώρους.

Όλες οι παρεμβάσεις που αναμένεται να εισηγηθούν οι ειδικοί στην κυβέρνηση θα αφορούν τις «κόκκινες» περιοχές. Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν και οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι απολύτως στοχευμένες.

Κορωνοϊός: Πόσοι νεκροί;

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από covid-19 σε όλο τον κόσμο είναι προφανώς μεγαλύτερος από 5 εκατομμύρια. Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στα επίσημα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι χώρες. Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι με δεδομένη την υπερβάλλουσα θνητότητα που συνδέεται με την covid-19, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι δύο ή τρεις φορές μεγαλύτερος.

Κορωνοϊός: Βάσει μιας εκτίμησης του περιοδικού The Economist, η covid-19 έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής περίπου 17 εκατομμύρια θανάτους.

«Αυτός ο απολογισμός μου φαίνεται πιο αξιόπιστος», επισημαίνει ο Αρνό Φοντανέ, επιδημιολόγος του ινστιτούτου Παστέρ και μέλος του Γαλλικού Επιστημονικού Συμβουλίου.  Κορωνοϊός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments