Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Τα νέα μέτρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα

Παπαευαγγέλου: Τα νέα μέτρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα
Παπαευαγγέλου: Τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν σε 5.000 ημερησίως.

Με σαφέστατα τοπικό χαρακτήρα θα είναι τα νέα μέτρα για την πανδημία τόνισε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είχαμε την ελπίδα να μην ξανασυζητήσουμε  για νέες ρυθμίσεις ωστόσο η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας δεν μας επιτρέπει κάτι τέτοιο».

Παπαευαγγέλου: Οι ρυθμίσεις θα είναι κυρίως για ανεμβολίαστους

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, εκτίμησε ότι τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν σε 5.000 ημερησίως. Τόνισε ότι οι ρυθμίσεις θα είναι κυρίως για ανεμβολίαστους (αλλά πρόσθεσε ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να θυμηθούν τι συζητούσαμε πέρυσι, δηλαδή να έχουν επαφές με φούσκα κ.α).

H κα Παπαευαγγέλου προέτρεψε επίσης να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης όσοι το έκαναν και πέρυσι και ειδικά οι ευάλωτες ομάδες. Ανέφερε ότι υπάρχει διχασμός σχετικά με τον εμβολιασμό και αυτό αφήνει το παράθυρο στη γρίπη να έρθει. Ερωτηθείσα για την συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης ανέφερε ότι συμβαίνουν οι ιογενείς συλλοιμώξεις και έχουν πάντα προσθετικό χαρακτήρα.

Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη, με θέματα την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης πραγματοποιήθηκε το πρωί, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου. Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός «χτυπά» το ένα «καμπανάκι» μετά το άλλο στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν καθημερινά δεκάδες νεκροί.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως δεν αποφασίστηκαν περιοριστικά μέτρα. Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού. Παπαευαγγέλου

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας.

Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments