Οικονομία

Εκπτώσεις 2021: “Πρεμιέρα” σήμερα – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εκπτώσεις 2021: “Πρεμιέρα” σήμερα – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Εκπτώσεις 2021: Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021 όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές με εκπτώσεις διάφορα προϊόντα.

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021 όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές με εκπτώσεις διάφορα προϊόντα. Η φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων.

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Τρεις Κυριακές απομένουν τυπικά για τη λειτουργία των καταστημάτων. Η 26η Δεκεμβρίου πέφτει την τελευταία Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά επομένως τα μαγαζιά αναμένεται να είναι κλειστά.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

  • 7 Νοεμβρίου 2021
  • 12 Δεκεμβρίου 2021
  • 19 Δεκεμβρίου 2021

Πότε ξεκινά η Black Friday

Η Black Friday θα εορταστεί στις 26 Νοεμβρίου 2021 και αφορά το λιανεμπόριο καθώς και τα μικρά και μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Τρεις ημέρες μετά, στις 29 Νοεμβρίου, ακολουθεί η Cyber Monday.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2021

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος σε παλαιότερη δημοσίευσή της αναφερόταν στους 5 κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών». Αυτοί οι κανόνες είναι οι εξής:

Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Τι είναι η Black Friday

Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Η Black Friday δεν είναι επίσημη αργία, αλλά η Καλιφόρνια και κάποιες άλλες Πολιτείες τηρούν την αργία της “Ημέρας μετά την ημέρα των Ευχαριστιών” για τους υπαλλήλους της Πολιτείας, συνήθως αντί για μια άλλη ομοσπονδιακή αργία, όπως η Ημέρα του Κολόμβου. Πολλοί εργαζόμενοι εκτός λιανικής και τα σχολεία έχουν αργία και την ημέρα των Ευχαριστιών και την επόμενη, οπότε μαζί με το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί δημιουργείται μια τετραήμερη αργία που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments