Διεθνή

COP26: Μετά τον Μπάιντεν και ο Μπόρις Τζόνσον το έριξε στον ύπνο

COP26: Μετά τον Μπάιντεν και ο Μπόρις Τζόνσον το έριξε στον ύπνο
COP26: Στα βήματα του Αμερικανού προέδρου βάδισε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ρίχνοντας έναν υπνάκο μεσούσης της Συνόδου για το κλίμα.

Το γύρο του κόσμου κάνουν στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα της COP26, της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκώβη, αλλά για τους λάθος λόγους, αφού ορισμένοι από τους ηγέτες – ανάμεσά τους και ο Μπόρις Τζόνσον – πιάστηκαν να παλεύουν με τη νύστα, λίγο αφότου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή που απειλεί τον πλανήτη μας.

COP26: Την αρχή έκανε ο 78χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που -πιθανώς καταπονημένος από το jet lag – συνελήφθη από τον φακό να το έχει ρίξει στον ύπνο στη διάρκεια ομιλίας.

Τη σκυτάλη παρέλαβε στη συνέχεια ο πολύ νεότερός του, Μπόρις Τζόνσον, που δεν χρειάστηκε πολύωρη πτήση για να μεταβεί από το Λονδίνο στη Γλασκώβη, αλλά παρόλα αυτά παραδόθηκε στις αγκάλες του Μορφέα και μάλιστα χωρίς να φορά μάσκα. Έχοντας λάβει θέση ανάμεσα στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον διάσημο συμπατριώτη του φυσιοδίφη, σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο Τζόνσον φάνηκε να κλείνει τα μάτια του, κουρασμένος ενδεχομένως από το βαρύ πρόγραμμά του ως οικοδεσπότης της Συνόδου. Κατά πόσον, όμως, όντως αποκοιμήθηκε παραμένει ανοικτό. Εκπρόσωπος της Ντάουνιγκ Στριτ σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα The Mirror χαρακτήρισε «παντελή ανοησία» ότι ο πρωθυπουργός πήρε έναν υπνάκο.

Αλλά η ατυχής φωτογραφία έδωσε την αφορμή να στήσουν «πάρτι» στο Twitter άσπονδοι εχθροί του Τζόνσον, που τον κατηγόρησαν για έναν παραπάνω λόγο, επειδή δεν φορούσε μάσκα δίπλα στον 95χρονο Ατένμπορο.

«Ώρα να ξυπνήσεις, Μπόρις Τζόνσον. Ο κόσμος φλέγεται. Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο δίνει προσοχή στην κλιματική κρίση, ήρθε η ώρα να το κάνει κι η κυβέρνησή σου», σχολιάζει ένας χρήστης.

COP26: «Ιδού ο πρωθυπουργός μας να δίνει το παράδειγμα καθισμένος χωρίς μάσκα σε παγκόσμια σκηνή μεσούσης μιας πανδημίας δίπλα στον 95χτρονο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Αν ο σερ Ντέιβιντ φορά μάσκα, γιατί όχι εσύ;», γράφει ένας άλλος.

Κι ένας τρίτος προσθέτει: «Ο Μπόρις Τζόνσον σχεδόν κοιμισμένος στη σημαντικότερη διάσκεψη όλων των εποχών και το μόνο πρόσωπο χωρίς μάσκα. Τι ανόητος και OMG!! Kάθεται δίπλα στον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments